Dry laksa noodles met gamba’s

Dry laksa noodles met gamba’s

Ik ben gek op curry’s, kruidige soepen én laksa. Maar de smaak die je in dat soort gerechten stopt, moet je toch ook in een simpeler noodle recept kunnen krijgen? Daarom besloot ik in plaats van een echte laksa eens laksa noodles te maken. Dus met een drogere saus (dry laksa) in plaats van een echte laksa (wat meer een currysoep is).

En met de zelfgemaakte gamba bouillon en laksa pasta, krijg je echt ontzettend veel smaak in deze noodles! Precies wat je wil dus 🙂 Een heerlijk bordje ramvol smaak.

Met kip, gamba’s, groenten en een eitje. Gewoon een volwaardige maaltijd dus. Ik serveerde er nog kroepoek bij (want dat vind ik gewoon lekker), maar dat is natuurlijk niet per se nodig.

Smakelijk!

Dry laksa noodles met gamba's en een gekookt eitje
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Dry laksa noodles met gamba’s

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of staafmixer met mengkom

Ingrediënten

  • 20 ongepelde rauwe reuze gamba's
  • scheutje zonnebloemolie
  • zout en peper
  • 4 eieren

Laksa pasta

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 2 stengels citroengras
  • bosje verse koriander
  • 1 el trassie
  • 1 tl kurkuma
  • 2 limoenblaadjes
  • 200 ml kokosroom

Dry laksa noodles

  • 300 gram ramen noodles
  • scheutje zonnebloemolie
  • 200 gram kippendijen
  • zout en peper
  • 150 gram taugé
  • 1 blikje babymais
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • verse koriander
  • gezouten pinda's

Instructies

  • Kook de eieren in 7 minuten net niet hard. Spoel ze goed af onder koud water.
  • Maak de gamba's schoon: trek de kop er af en pel de gamba's. Verwijder ook het zwarte darmkanaal door een snee in de rug van de gamba te maken. Je kunt nu zo het zwarte darmkanaal er uit trekken. Gooi de koppen en schalen NIET weg. Bewaar de gamba's voor later.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe pan. Bak hier de koppen en schalen in totdat ze roze kleuren en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg hier een beetje water aan toe totdat de koppen nét niet onder staan. Laat zo'n 20 minuutjes pruttelen.

Laksa pasta

  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd in grove stukken.
  • Maak de peper schoon (verwijder evt. de zaadlijsten), snijd deze ook grof.
  • Schil de gember, snijd deze ook in stukjes.
  • Maak de stengels citroengras schoon (verwijder de buitenkant) en snijd de onderkant eraf. Snijd het witte deel in dunne ringetjes.
  • Doe dit samen met de overige ingrediënten voor de laksa pasta in de keukenmachine en maal fijn tot een mooie smeuïge pasta.

Dry laksa noodles

  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
  • Snijd de kippendijen in stukjes en kruid rondom met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak hier de kip in gaar.
  • Voeg vervolgens de laksa pasta toe en bak deze eventjes mee. Voeg dan ook de gamba's toe en bak mee totdat ze net roze zijn.
  • Snijd de babymais doormidden en voeg dit samen met de taugé, vissaus en het limoensap toe.
  • Zeef de gamba's uit je zelfgetrokken gamba bouillon en voeg de gamba bouillon samen met de noedels toe aan de wokpan. Roer alles goed door.
  • Pel de eieren en snijd in halven. Verdeel de noedels over 4 kommen en garneer met de koriander, pinda's en leg 2 halve eitjes op elk bord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.