Ik ben dol op laksa! Ik zie het namelijk als een curry die je lekker mag oplepelen. En juist de saus is zo heerlijk van een curry! Dus wat is er fijner dan deze saus gewoon lekker naar binnen lepelen. Love it!
Een laksa is een Maleisisch of Singaporees gerecht wat je dus het beste kunt zien als een kruising tussen een soep en een curry. Het romige gerecht zit vol smaken, wat je van een goede curry verwacht, maar is een stuk vloeibaarder wat dan weer meer doet denken aan een soep.
Eerder heb ik al eens garnalen laksa gemaakt. Dus het leek me ook wel een goed idee om dit eens met mosselen te maken. En ik heb er deze keer een lekker makkelijke versie van gemaakt, want ik had nog wat goede laksapasta liggen van PrimaTaste!
Geniet van de heerlijke geuren en smaken in de keuken, vergeet ook niet af en toe tussendoor te proeven!
Smakelijk eten!
Mossel Laksa
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 1 pakje laksapasta van PrimaTaste
- 4 lente uitjes
- 1 blik kokosmelk
- 1 liter vis- of garnalen bouillon
- 1 – 1,5 kg mosselen
- 2 el vissaus
- 1 el limoensap
- 250 gram dikke rijstnoedels
- 4 struikjes baby paksoi
- 100 gram taugé
- 1 rode peper garnering
- verse koriander garnering
Instructies
- Spoel de mosselen goed af, zodat al het eventuele zand weggespoeld is. Verwijder de baarden en gooi ongeopende of beschadigde mosselen weg. Zet de mosselen opzij totdat je deze nodig hebt.
- Verhit de olie in een grote (mossel) pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de laksapasta en paar minuten totdat deze heerlijk begint te ruiken.
- Snijd de lente uitjes in ringetjes en bak deze eventjes mee.
- Voeg vervolgens de bouillon en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
- Maak de paksoi schoon en verdeel in losse takjes. Doe dit in een stoommandje en zet klaar.
- Kook de rijstnoedels (volgens de aangegeven tijd op de verpakking) in de laksa.
- Kook de mosselen in het laksamengsel (5 minuten voordat de noedels gaar zijn) totdat de mosselen geopend zijn.
- Stoom de paksoi ondertussen boven de kokende laksa in een stoommandje
- Voeg dan limoensap en vissaus toe aan de laksa. Probeer alles even goed door te roeren.
- Verdeel de laksa over 4 kommen en garneer met de taugé, gestoomde paksoi rode peper en verse koriander.