Spaghetti met paddenstoelen

Spaghetti met paddenstoelen

Ik merk dat ik de laatste tijd erg de behoefte heb aan vegetarisch en licht eten. Met name als ik in het weekend bijvoorbeeld uit eten ga of ga barbecueën. Misschien klinkt het raar, maar als ik veel vlees eet, heb ik een soort van vleeskater de volgende dag.. Dan ben ik moe, voel ik me een beetje alsof ik een kater heb en heb ik niet zoveel zin in nog meer vlees. Daar word ik dan namelijk nog duffer van.

Na zo’n dag, of dagen, heb ik vaak zin in veel groenten en vegetarisch eten of eten met vis. Een mooie afwisseling in je eetpatroon dus! Dit gerechtje is perfect voor zo’n ‘compensatie’ dag. Ik eet regelmatig vlees, en daar houd ik ook echt van, maar dat wissel ik graag af met dit soort vegetarische gerechtjes. Die namelijk ook hartstikke lekker zijn! En wat gezonder dan elke dag vlees 🙂

En wil je nog meer groenten? Maak er dan een lekkere Italiaanse salade bij, met pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, rucola en mozzarella bijvoorbeeld. Smaakt er perfect bij en je krijgt nog wat extra groenten binnen! Mooi om bijvoorbeeld op maandag je week mee te beginnen 🙂

Smakelijk!

Spaghetti met paddenstoelen, cottage cheese en pijnboompitjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Spaghetti met paddenstoelen

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 50 gram pijnboompitten
  • 300 gram spaghetti
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • flinke klont boter
  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • peper en zout
  • scheut witte wijn
  • 200 gram cottage cheese
  • 40 gram parmezaanse kaas geraspt
  • bosje verse peterselie
  • mespunt chili flakes

Instructies

  • Kook de spaghetti (of andere pasta) al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze mooi bruin zijn. Zet ze opzij.
  • Smelt een flinke klont boter in een grote wokpan. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Bak ze zachtjes een paar minuten in de boter.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze (of pers uit) en voeg toe aan de sjalotten in de pan. Bak ook een minuutje mee.
  • Snijd de paddenstoelen in grove stukken: (kastanje)champignons in kwarten en andere paddenstoelen in ongeveer gelijke stukken als de kwarten champignons. Voeg toe aan de pan en bak op hoog vuur totdat ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Blus de paddenstoelen af met een scheut witte wijn en wacht totdat dit weer (zo goed als) verdampt is. Voeg dan de afgegoten pasta bij de champignons en roer goed door.
  • Voeg de cottage cheese en de geraspte parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door. Breng op smaak met wat verse peterselie en chili flakes. Bestrooi eventueel met nog wat extra parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.