Spaghetti met asperges en gerookte zalm

Spaghetti met asperges en gerookte zalm

Elk jaar realiseer ik het me opnieuw.. Ik eet niet vaak genoeg witte asperges! Ze zijn namelijk zó lekker, zeker als ze vers zijn. Dus toen ik een doosje heerlijke witte asperges kreeg, ging ik er natuurlijk direct mee aan de slag! Ik maakte daar onder andere deze heerlijke spaghetti van. Gebaseerd op de pasta carbonara, maar dan met witte asperges en gerookte zalm.

Ik bakte de asperges in wat roomboter en daardoor worden ze heerlijk zacht, maar houden ze ook hun bite. Heerlijk beetgaar en vol van smaak. Wat dan weer perfect samengaat met de al dente spaghetti. En als je vaker asperges eet, dan weet je dat witte asperges heel erg goed gaan met zalm.

Dus besloot ik van deze spaghetti een soort classic combi te maken. Witte asperges met gerookte zalm en ei boter, alleen dan een beetje anders dan je gewend bent 🙂 Maar geloof me, dit recept moet je echt eens uitproberen!

Smakelijk 🙂

Spaghetti met witte asperges en gerookte zalm
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Spaghetti met asperges en gerookte zalm

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 gram spaghetti
  • 500 gram witte asperges
  • flinke klont boter
  • 4 eidooiers
  • 30 gram pecorino
  • 200 gram gerookte zalm
  • bosje verse peterselie
  • zout en peper
  • chiliflakes (optioneel)

Instructies

  • Schil de asperges en snijd in elke asperge in 3 stukken. Halveer al deze stukken.
  • Kook de spaghetti al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water. Bewaar ongeveer 3 soeplepels van het pastawater.
  • Verwarm een flinke klont boter in een grote wokpan. Bak hier de asperges in totdat ze beetgaar zijn. Dit duurt zo'n 10 minuutjes.
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Scheid ondertussen 4 eieren, je hebt alleen de dooiers nodig.
  • Mix de eidooiers met de geraspte pecorino in een kommetje.
  • Proef even of de asperges (beet)gaar zijn. Roer er dan de spaghetti met 1 soeplepel pastawater doorheen.
  • Zet het gas uit en haal de pan van het vuur.
  • Roer er dan de eidooiers, pecorino en nog een soeplepel pastawater doorheen.
  • Blijf goed roeren totdat de saus mooi verdeeld is en goed aan de spaghetti blijft hangen.
  • Breng (eventueel) op smaak met peper en zout.
  • Verdeel er dan de gerookte zalm, verse peterselie en chiliflakes overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.