Portugese fried chicken met piri piri dip

Portugese fried chicken met piri piri dip

Ken jij de Portugese keuken al? Ik neem je graag mee om wat meer Portugese recepten en invloeden te ervaren! 🙂 Ik heb namelijk een super leuke samenwerking met Salinto, waarbij er elke maand een Portugees recept van mij online komt met de heerlijke Portugese producten van Salinto.nl. En dit is de eerste!

Een recept voor gefrituurde kip, gebaseerd om de bekende kip piri piri uit Portugal. Officieel is kip piri piri gevlinderde, stevig gemarineerde gebraden kip uit Portugal. Omdat heel het internet al volstaat met recepten voor kip piri piri, wilde ik het toch net even anders doen. Dus bedacht ik dit recept voor gefrituurde kip, ook lekker fris gemarineerd, met een lekkere pittige piri piri dip. Net wat anders dus, maar zeker net zo lekker!

En daarvoor gebruik je de heerlijke biologische kruiden van Salinto! Zo krijg je niet alleen heerlijke smaakvolle gekruide kip, maar ook een heerlijke spicy en kruidige piri piri dip! Een heerlijke combi dus. Knijp eventueel nog wat partjes citroen uit boven de kip voordat je ze eet, en dip ze ruim in die heerlijke piri piri dip.

Geniet ervan!

Portugese fried chicken (gefrituurde kip) met piri piri dip
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Portugese fried chicken met piri piri dip

Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Marineren:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 40 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Kip marineren

  • 12 drumsticks
  • 500 ml karnemelk
  • 100 ml witte wijn
  • 2 citroenen
  • 1 ei

Piri piri dip

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 geroosterde paprika's uit een pot
  • 5 rode pepers
  • 2 citroenen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl piri piri kruiden
  • bosje verse koriander
  • peper en zout
  • olijfolie

Kip paneren

Instructies

Kip marineren

  • Klop de karnemelk, witte wijn, 1 ei en het sap van 2 citroenen goed door elkaar. Leg hier de drumsticks in en laat afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur marineren.

Piri piri dip

  • Maak de ui en de knoflook schoon en hak dit fijn in een hakmolen (blender of keukenmachine). Maak de rode pepers schoon en hak deze samen met 2 geroosterde paprika's ook fijn in de hakmolen (met de ui en knoflook).
  • Voeg het paprikapoeder, de piri piri, het sap van 2 citroenen, een bosje verse koriander en pureer tot een mooie iets grove saus. Voeg zoveel olijfolie toe totdat je een mooie saus hebt. Dek de piri piri saus af en zet opzij totdat je het nodig hebt.

Kip paneren

  • Verhit een flinke hoeveelheid zonnebloemolie (om in te frituren) in een grote pan tot 180 graden.
  • Meng de bloem met het paprikapoeder, knoflookpoeder, zout, witte peper en de piri piri kruiden.
  • Haal een drumstick uit de marinade, laat deze uitlekken en druk 'm daarna stevig in het paneermengsel zodat het kippenpootje rondom bedekt is met het bloem-mengsel.
  • Frituur de drumsticks in zo'n 12 minuutjes (evt. in porties) mooi krokant. Draai ongeveer halverwege (of vaker) zodat de kip mooi evenredig verkleurt.
  • Serveer met de piri piri dip en wat gebakken of gefrituurde aardappeltjes. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling