Turkse kippenstoof met sucuk, kikkererwten en Turkse crispy chili oil

Turkse kippenstoof met crispy chili oil

Ik ben echt fan van de Turkse crispy chili oil van Trouble & Spice! En in deze Turkse kippenstoof maakt het het gerecht echt helemaal af! De kippenstoof zelf maak je met een milde kruidenmix van komijn, pul biber en sumac waardoor je een lichte spicy, frisse en nootachtig smaak krijgt aan je kippenstoof. Gaat heerlijk samen met de zoute knoflookworst en stevige kikkererwten. Maak het af met wat yoghurt, munt en de crispy chili oil en je hebt een fantastisch lekker gerecht!

Ik serveerde dit met Turks brood, maar dat kan natuurlijk ook prima met rijst of orzo. Of allebei! Voor je portie groenten kun je wat in plakjes gesneden komkommer erbij serveren. Kun je ook lekker dippen in de yoghurt 🙂

En wil je de crispy chili oil bestellen bij Trouble & Spice, gebruik dan mijn kortingscode Eviekookt voor 10% extra korting op de chili oils en sambals. Geniet ervan!

*Dit recept is een samenwerking met Trouble & Spice

Turkse kippenstoof met sucuk, kikkererwten en Turkse crispy chili oil
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Turkse kippenstoof met sucuk

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 45 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

  • 1 kilo kip drumsticks
  • peper en zout
  • scheutje zonnebloemolie
  • 200 gram sucuk in plakjes
  • 1 ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el komijn
  • 1 tl pul biber
  • 1 tl sumac
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 1 blik kikkererwten 400 gram

Garnering

Instructions

  • Kerf de drumsticks rondom in met een scherp mes. Kruid ze rondom goed met peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe stoofpan. Bak hier de drumsticks in totdat ze rondom mooi bruin zijn.
  • Voeg de plakjes sucuk toe en bak ze mee totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg de ui toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, roer goed door en bak ook een paar minuutjes mee. Voeg dan ook de komijn, pul biber en sumac toe. Roer nog eens goed door.
  • Voeg vervolgens het blik tomaten toe, samen met de bouillon en roer goed door elkaar.
  • Giet de kikkererwten af en ontdoe ze van hun velletjes. voeg de kikkererwten toe en laat zo'n 30 tot 60 minuten stoven of totdat de kip gaar is.
  • Garneer de kippenstoof met yoghurt, verse munt en Turkse crispy chili oil.

Notes

Lekker met rijst of orzo en Turks brood

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.