Palestijnse kip (Mussakhan chicken)

Palestijnse kip (Mussakhan chicken)

Een vriendinnetje van me heeft een nieuwe baan! Waarvoor ze af en toe naar het Midden-Oosten gaat. Dus toen ze daar 2 weken was geweest, wilde ze wel samen met mij iets uit die regio koken.. Maar nou moet ik heel eerlijk zeggen dat ik niet zo heel erg bekend ben met de Midden-Oosterse keuken, en dan met name niet die van Palestina en Israël, juist waar zij was geweest.

Dus toen ik vroeg wat ze dan wilde, ja iets van een kippenstoofpotje met aubergine, hummus en flatbread. Nou hummus en flatbread, dat ken ik wel, maar die kip moest ik nog even over nadenken. Dus toen ben ik eens gaan Googelen wat voor soort recepten uit die regio komen. En ben ik gaan experimenteren met de kruiden en de verhoudingen, en daar is dit recept uitgekomen!

Het zal zeker niet authentiek zijn, omdat ik zelf de verhoudingen van de kruiden heb bepaald en ook niet alle kruiden er in gedaan die er wel in ‘horen’ en misschien wat extra erbij gedaan.. Gewoon een mooie EvieKookt versie dus, die ik zelf heeel erg lekker vind! Geïnspireerd op de Palestijnse keuken 🙂 Hopelijk vind jij het ook wat!

Smakelijk!

Palestijnse kip (Missakhan chicken)
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Palestijnse kip (Mussakhan chicken)

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 el komijn
  • 2 el piment
  • 2 el kaneel
  • 2 el sumak
  • 1 tl kardemom
  • zout en peper naar smaak
  • geraspte verse nootmuskaat (half nootje)
  • scheut zonnebloemolie

Palestijnse kip

  • 12 drumsticks of kipkarbonades (met bot)
  • 400 gram uien
  • klontje boter
  • 1 tl suiker
  • handjevol pijnboompitten

Instructies

Palestijnse kip

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle kruiden goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over 2 kommetjes.
  • Meng de kruiden in 1 kommetje met een flinke scheut zonnebloemolie en roer goed door elkaar.
  • Meng de kruiden met de olie goed met de kip en verdeel dit over een ovenschaal.
  • Bak de kip in ongeveer 1 uur gaar in de oven. Keer regelmatig.

Kruidige uien

  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hier de uien in, samen met de kruiden en 1 tl suiker totdat de uien mooi gekaramelliseerd zijn.
  • Bak in een losse koekenpan de pijnboompitjes totdat ze lichtbruin zijn.
  • Verdeel de uien en de pijnboompitjes over de kip.
  • Serveer met vers flatbread en gegrilde aubergine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.