Ik ben gek op pasta carbonara én op chorizo. Waarom zou ik deze twee dan niet combineren? Je moet wel van een goede smaakbom houden, want de chorizo en kaas zijn vrij hartig/zoutig en daarnaast houd ik van pittige chorizo en lekker veel zwarte peper. Het is dus een lekker zoutig, pittig en peperig gerecht geworden. Wel geslaagd vind ik zelf!
Ik kies wel altijd een goede chorizo, dit is namelijk hét hoofdingrediënt van je gerecht. Ik houd zelf heel erg van Iberico chorizo of chorizo met wat extra pit, dus een extra pittige variant. Dit kun je vaak ook bij de supermarkt halen, kies dan gewoon voor een duurdere, die er wat grover en mooier uitziet dan het huismerk.
Het allerlekkerste is natuurlijk chorizo uit Spanje. Dus kom je binnenkort nog in Spanje? Neem dan zo’n lekkere chorizo mee voor thuis. Deze kun je best een tijdje bewaren als deze vacuüm verpakt is.
Wat is nou het geheim van een goede carbonara? Ik denk het toevoegen van ei en het weglaten van room. En natuurlijk veel kaas en knoflook! Wil je een gewone pasta carbonara maken? Bekijk dan mijn recept voor de traditionele pasta carbonara.
Smakelijk!
Spaghetti carbonara met chorizo
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti (of tagliatelle)
- 1 chorizoworst
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 grote eieren
- verse peterselie
- versgemalen zwarte peper
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas of meer naar smaak
Instructies
- Kook de spaghetti in een ruime pan met kokend water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg niet teveel zout toe aan het water, aangezien de chorizo al vrij zout is. Gooi het pastawater niet weg!
- Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak dit (zonder boter of olie) in een grote wokpan. Bak totdat al het vet uit de chorizo is gekomen. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan, zet het vuur uit en roer goed door elkaar. Klop de eieren in een kommetje los. Voeg nu het ei en de geraspte parmezaanse kaas toe aan de pasta en roer snel goed door elkaar. Gaat het ei stollen? Voeg dan een klein scheutje kookwater (van de pasta) toe. Bestrooi de pasta met verse peterselie en versgemalen zwarte peper. En natuurlijk nog wat extra parmezaanse kaas!