Paddenstoelen bruschetta

Paddenstoelen bruschetta

Ik denk dat iedereen de traditionele Italiaanse bruschetta met een tomaten topping wel kent. Maar eigenlijk kun je eigenlijk alles wel op een bruschetta doen. Gewoon een lekker krokant toastje met een smaakvolle topping! De bruschetta kun je als voorgerecht, borrelhapje, tapas of antipasti eten. Eigenlijk gewoon de hele dag door dus :p

Voor deze bruschetta koos ik dus voor een topping van knoflookpaddenstoelen. Deze topping is dan weer wat meer gebaseerd op de Spaanse keuken: heerlijke gewokte paddenstoelen met lekker veel knoflook en wat wijn. Door ze vervolgens te bestrooien met wat parmezaanse kaas en pijnboompitjes, krijg je wel weer een wat Italiaans tintje. Het zijn dus eigenlijk Mediterraanse bruschetta!

En wat nog fijner is, ze zijn totaal niet moeilijk om te maken en lekker snel klaar. Én je kunt het ook nog eens voorbereiden en hoeft dus niet ter plekke voor je gasten nog aan de slag. Het ideale borrelhapje dus 🙂

Smakelijk!

Paddenstoelen bruschetta
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Paddenstoelen bruschetta

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 24 bruschetta
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Toast

  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • peper en zout
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook

Gemengde paddenstoelen

  • 5 gram porcini
  • 500 gram gemengde paddenstoelen naar keuze
  • 4 teentjes knoflook
  • scheut witte wijn
  • chiliflakes
  • zout en peper
  • bosje verse peterselie
  • 50 gram pijnboompitten

Instructies

Toast

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat goede olijfolie. Strooi hier wat peper, zout en geraspte parmezaanse kaas over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in een paar minuutjes lichtbruin.
  • Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf deze met de snijkant over de stokbroodjes als deze uit de oven komen. Laat ze op het ovenrooster afkoelen.

Gemengde paddenstoelen

  • Week de porcini in heet water tot ze zacht zijn. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Zet de pijnboompitjes opzij totdat je ze nodig hebt.
  • Veeg de paddenstoelen schoon. Snijd grote exemplaren doormidden of in vieren, laat de kleinere gewoon heel. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hier de paddenstoelen in aan totdat ze net beetgaar zijn.
  • Knijp de porcini uit, snijd fijn en voeg ook toe. Bak nog een minuut of 2 mee. Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe. Bak nog een minuutje.
  • Giet een scheut wijn bij de paddenstoelen en breng op smaak met peper, zout, chiliflakes en verse peterselie. Bak de paddenstoelen totdat het vocht is verdampt/opgenomen. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
  • Schep de paddenstoelen op de toastjes en bestrooi met de pijnboompitten en wat extra parmezaanse kaas. Lekker als borrelhapjes, tapas of antipasti!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling