Mortadella bruschetta met pistache en truffel

Mortadella bruschetta met pistache en truffel

Eigenlijk een heel erg makkelijk receptje, maar er gaan wel wat dingen in die je waarschijnlijk niet zomaar in de kast hebt staan. Nou is de truffeltapenade gewoon in de supermarkt te krijgen, maar de pistachepasta niet. Waarschijnlijk kun je pistachepasta ook wel bij de ecologische supermarkt vinden, of online. Maar je kunt het ook zelf maken door ongezouten pistachenootjes heel fijn te malen in een blender of keukenmachine. Dan komt er op een gegeven moment zoveel olie vrij dat je een heerlijke smeuïge pistachepasta krijgt 🙂

Terug naar dit recept: Ik vind mortadella heerlijk! Leerde het eigenlijk pas kennen in Bologna, waar het ook vandaan komt. Want in Nederland is het volgens mij nog niet zo heel erg bekend. En dat is jammer, want mortadella is echt hartstikke lekker!

En het combineert heerlijk met pistache én met truffel. Daarom dat ik dat in dit receptje gewoon allemaal lekker combineerde 🙂 Een heerlijke starter van je maaltijd!

Wijntip van Mies’ Winejournal: Incyon chardonnay

Smakelijk!

Mortadella bruschetta met pistacheboter, truffeltapenade en pistachenootjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Mortadella bruschetta met pistache en truffel

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 24 bruschetta
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Broodjes

  • 1 stokbrood
  • truffelolie
  • peper en zout

Topping

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat truffelolie. Strooi hier wat peper en zout over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in zo'n 5 minuutjes lichtbruin. Laat even afkoelen.
  • Smeer de broodjes in met de pistachepasta. Verdeel hier wat truffeltapenade over en leg er een halve plak mortadella op.
  • Maak af met wat extra pistachenootjes en eventueel wat gedroogde truffel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.