Mortadella bruschetta met pistache en truffel

Mortadella bruschetta met pistache en truffel

Eigenlijk een heel erg makkelijk receptje, maar er gaan wel wat dingen in die je waarschijnlijk niet zomaar in de kast hebt staan. Nou is de truffeltapenade gewoon in de supermarkt te krijgen, maar de pistacheboter niet. Ik kocht deze laatst bij KoRo (met kortingscode EVIEKOOKT5 krijg je 5% korting), en ik ben er echt super enthousiast over! Dus mocht je deze ook willen proberen, dan beloof ik je dat er zeker nog verschillende recepten mee gaan komen, dus dat je er zeker nog andere dingen mee kunt doen dan alleen deze bruschetta maken.

En anders is het ook heerlijk om gewoon op brood te doen! In plaats van pindakaas bijvoorbeeld 🙂 Maar ik ga zeker nog pistache rolls maken met de pistacheboter en waarschijnlijk nog wel meer!

Terug naar dit recept: Ik vind mortadella heerlijk! Leerde het eigenlijk pas kennen in Bologna, waar het ook vandaan komt. Want in Nederland is het eigenlijk nog niet zo heel erg bekend volgens mij. En dat is jammer, want mortadella is echt hartstikke lekker!

En het combineert heerlijk met pistache én met truffel. Daarom dat ik dat in dit receptje gewoon lekker combineerde 🙂 Een heerlijke starter van je maaltijd!

Wijntip van Mies’ Winejournal: Incyon chardonnay

Smakelijk!

Mortadella bruschetta met pistacheboter, truffeltapenade en pistachenootjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Mortadella bruschetta met pistache en truffel

Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 20 min
Porties: 24 bruschetta
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Broodjes

  • 1 stokbrood
  • truffelolie
  • peper en zout

Topping

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat truffelolie. Strooi hier wat peper en zout over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in zo'n 5 minuutjes lichtbruin. Laat even afkoelen.
  • Smeer de broodjes in met de pistachepasta. Verdeel hier wat truffeltapenade over en leg er een halve plak mortadella op.
  • Maak af met wat extra pistachenootjes en eventueel wat gedroogde truffel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling