Krokante kip in sinaasappelsaus

Krokante kip in sinaasappelsaus

Ik houd van gefrituurd eten. Maar van mij hoeft dat niet standaard altijd friet met een kroket te zijn. In dit gerecht frituur ik stukjes kip in een beslagje en coat ik ze vervolgens in een heerlijke sinaasappelsaus. Met wat groenten en noedels erbij heb je zo een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Dit gerecht doet je misschien denken aan een gerecht bij de Chinees. Crispy kip in zoetzure saus. Daar lijkt het inderdaad op, maar dit gerechtje is denk ik meer een samenkomst van verschillende ideeën van mij :p De sinaasappelsaus had ik namelijk al een keer eerder gemaakt voor een ander gerecht. De kip met ananas en groenten is inderdaad wel geïnspireerd op de zoetzure kip van de Chinees. En noedels vind ik er dan zelf weer lekkerder bij dan bijvoorbeeld rijst :p

Al met al in ieder geval een érg lekker gerechtje! Bij mij werd het wel een beetje een bende in de keuken.. Overal beslag en vetspetters.. Maarja ik ben dan ook een beetje een rommelige kok. Hopelijk kun jij het iets schoner doen! Het is in ieder geval de rommel wel waard hoor. In principe heb je dat allemaal zo weer schoongemaakt :p Nadat je van deze heerlijke krokante kip hebt genoten natuurlijk!

Smakelijk 🙂

Krokante kip met zoetzure sinaasappelsaus, paprika en ananas
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Krokante kip met zoetzure sinaasappelsaus

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • voldoende zonnebloemolie om in te frituren

Ingrediënten

Sinaasappelsaus

  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember van ongeveer 3 cm
  • 300 ml sinaasappelsap (vers geperst)
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 2 el rijstazijn
  • 50 ml lichte sojasaus
  • 2 el Chinese rijstwijn (shaoxing)
  • 1 el maizena

Krokante kip

  • 600 gram kippendijen
  • zout en peper
  • 60 gram maizena
  • 185 gram bloem
  • 1 geklopt ei
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 ml water

Wokken

  • 2 uien
  • 2 rode puntpaprika's
  • 200 gram woknoedels
  • halve ananas
  • 2 lente uitjes

Instructies

Sinaasappelsaus

  • Maak de rode peper, knoflook en gember schoon. Snijd of rasp heel fijn. Doe dit samen met alle overige ingrediënten voor de sinaasappelsaus, behalve de maizena, in een pannetje en kook in tot een wat dikkere saus (ongeveer tweederde van de oorspronkelijke hoeveelheid).
  • Roer vervolgens de maizena met een beetje water ot en glad papje en voeg dit toe aan de sinaasappelsaus. Kook het nu in totdat je een mooie dikke glanzende saus hebt. Houd de saus op laag vuur warm.

Krokante kip

  • Snijd de kippendijen in stukjes en kruid rondom met peper en zout.
  • Maak het beslagje door de maizena met de bloem, het geklopte ei, 1 el zonnebloemolie en het water tot een mooi beslagje te mixen. Dit gaat het makkelijkste met een garde.
  • Doe de kipstukjes in het beslag en laat dit maximaal 10 minuutjes zo staan. Verwarm ook alvast de frituurolie (zonnebloemolie), bijvoorbeeld in een grote wokpan, tot ongeveer 180 graden.

Wok

  • Maak de uien en de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Verhit een scheutje olie in een wokpan en wok de ui en paprika totdat beiden net zacht zijn. Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de ananas schoon en snijd in stukjes (verwijder de harde binnenkant). Roer de ananas samen met de noedels door de gewokte paprika en houd warm. Snijd de lente uitjes in ringetjes en houd apart.

Krokante kip

  • Frituur de kipstukjes mooi bruin in de hete olie. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en roer de kip vervolgens door de sinaasappelsaus. Serveer de noedels met de krokante kip en bestrooi met wat lente uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.