Als onderdeel van een truffelavondje, maakte ik deze heerlijk bruschetta met truffelcrème en krokante coppa di parma. En dit waren wederom heerlijke bruschetta! Het fijne van bruschetta is dat je de losse onderdelen goed kunt voorbereiden en voor het opdienen de bruschetta alleen nog maar samen hoeft te stellen 🙂
Ik garneer de bruschetta met truffelparels, deze zijn heel subtiel van smaak. Dus als je deze niet kunt krijgen, dan kun je ook nog wat truffelolie over de bruschetta sprenkelen, of er wat truffel overheen raspen. Geeft ongeveer hetzelfde effect.
Serveer de bruschetta bij een borrel(plank) of als voorgerechtje of amuse. Een mooie gerechtje om je maaltijd mee af te trappen! Lekker om dan ook truffel in het hoofdgerecht te verwerken, voor een lekkere truffel experience 🙂
Smakelijk!
Bruschetta met truffel en coppa di parma
Ingrediënten
- 200 gram coppa di parma
- 1 stokbrood
- truffelolie
- zout en peper
- 200 gram ricotta
- 1 el truffelpuree of truffeltapenade
- 2 el porcinipoeder
- 20 gram pecorino of parmezaanse kaas
- verse peterselie
- truffelparels (optioneel)
Instructies
- Bak de coppa di parma krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat truffelolie.
- Strooi hier wat peper en zout over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in zo'n 5 minuutjes lichtbruin. Laat even afkoelen.
Truffelcrème
- Maal voor het porcinipoeder wat gedroogde porcini fijn, zodat je ongeveer 2 eetlepels poeder overhoudt.
- Rasp de pecorino fijn en roer dit door de ricotta, samen met her porcinipoeder en de truffelpuree. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de mousse over in een spuitzak en leg in de koelkast.
Bruschetta maken
- Spuit de burrata mousse op de geroosterde stokbroodjes.
- Verkruimel hier de krokante coppa di parma overheen.
- Garneer de bruschetta met verse peterselie en eventueel de truffelparels.