Pasta met gamba's, coppa di parma en burrata

Pasta met gamba’s, coppa di parma en burrata

Een simpele pasta is altijd goed toch? Deze keer maakte ik spaghetti met gamba’s, coppa di parma en burrata. Dus met heerlijk veel Italiaanse ingrediënten, maar wel zo klaar en niet te moeilijk om te maken! De basis is eigenlijk een pasta agli olio en daar voeg je nog wat lekkere ingrediënten aan toe.

In de meeste, wat uitgebreidere, supermarkten kun je tegenwoordig ook gewoon coppa di parma en burrata vinden. Mocht jouw supermarkt dit nou niet in het assortiment hebben, dan zou je dit ook online kunnen bestellen. Ik heb de coppa di parma ook online besteld (bij Casabase) en die was echt harstikke lekker!

En dan heb je dus binnen een half uurtje deze heerlijke simpele pasta op tafel staan. Met zo’n lekkere Italiaanse ingrediënten dat je bijna denkt dat je in Italië zit te eten! Perfect voor een doordeweekse avond dus, maar ook leuk als je gasten krijgt 🙂

Smakelijk!

Pasta met gamba's, coppa di parma en burrata
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Pasta met gamba’s, coppa di parma en burrata

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • flinke scheut olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 gram rauwe gamba's
  • peper en zout
  • 1 el gedroogde peterselie
  • mespunt chili flakes
  • 100 gram coppa di parma
  • 1 bol burrata
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote wokpan en bak hier de knoflook in totdat deze wel gaar is, maar niet bruin.
  • Voeg vervolgens de (rauwe, gepelde en schoongemaakte) gamba's toe en bak mee totdat ze net roze zijn en opkrullen. Breng op smaak met peper, zout, peterselie en chili flakes.
  • Scheur de coppa di parma en de burrata in stukjes (of gebruik een mes). Roer de coppa di parma, samen met de pasta, door de garnalen heen. Serveer de pasta en verdeel hier de burrata overheen en bestrooi met wat parmezaanse kaas en extra chili flakes.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.