Deze koekjes stonden al láng op mijn lijstje! Ik maakte namelijk ook al eens carrotcake cookies (superlekker!), dus appeltaart cookies moesten ook zeker lekker zijn. Nou dat klopt dus :p Voor de extra smaak voeg ik ook stukjes stroopwafel toe aan het deeg (want, why not?) en vul ik de koekjes met een heerlijke vanille vulling. Én rol ik ze ook nog eens door de kaneelsuiker.
Echt, deze koekjes zijn gewoon goed! Zie het als een romige knapperige appeltaart, maar dan dus in koekjes vorm. Dat kan niet misgaan toch? En dan ook nog eens met stukjes troopwafel er doorheen :p
En bevallen deze koekjes je nou? Dan heb ik nog een heel hoop andere koekjes recepten voor je. Je kunt namelijk echt zóveel kanten op met dit soort koekjes. En ik probeer graag alle smaken voor je uit 😉 Zo weet jij al dat ze lekker zijn en hoef je ze alleen nog te maken! Goeie deal toch?
Smakelijk!
Appeltaart koekjes met vanillevulling
Ingrediënten
Koekjesdeeg
- 150 gram ongezouten roomboter
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 2 eieren
- 350 gram bloem
- 1 el maizena
- 1 tl bakpoeder
- 0,5 tl bakingsoda
- mespunt zout
- 2 pink lady appels
- 1 pak stroopwafels
- kaneelsuiker
Vulling
- 120 gram poedersuiker
- 30 gram gesmolten boter
- 3 el melk
- 1 tl vanille aroma
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak het koekjesdeeg door de roomboter met de basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom luchtig te kloppen met de mixer. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix nog eventjes door totdat je een mooie smeuïge en luchtige massa hebt. Snijd het vanillestokje doormidden en haal het merg er uit. Voeg het merg toe aan het beslag en mix nog even goed door.
- Meng in een aparte kom de bloem, maizena, mespunt zout, bakpoeder en bakingsoda en zeef dit vervolgens boven het botermengsel. Roer met een houten lepel tot een mooi dik deeg.
- Schil de appels en snijd de appel in stukjes. Snijd ook de stroopwafels in stukjes en roer dit met de houten lepel door het deeg.
- Doe wat kaneelsuiker in een kommetje. Maak met een ijsschep 12 grote bollen, rol deze door de kaneelsuiker en leg ze op de bakplaat. Druk ze eventueel iets platter. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de bolletjes deeg, de koekjes gaan nog wat uitlopen namelijk. Bak de koekjes vervolgens in 8 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Vulling
- Maak alvast de vulling. Smelt de boter en meng dit (met een vork met de poedersuiker, melk en het vanille aroma. Roer totdat je een egale vulling hebt. Doe de vulling in een spuitzak en zet dit klaar.
- Als de koekjes klaar zijn, haal je ze uit de oven en ga je ze ook meteen vullen. Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat krimpen.
- Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen in de koelkast.
Hoi Evi,
Hoe kun je deze koekjes het beste bewaren? En zou je deze kunnen invriezen?
Je kunt ze inderdaad prima invriezen ? En anders ongeveer 1 week in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.