Carrot cake cookies met frosting

Carrot cake cookies met frosting

Ik heb het maken van American cookies onderhand goed onder de knie! Leuk om dus eens wat meer te experimenteren. Deze carrot cake cookies zijn een soort van kruising geworden van carrot cake en cookies. De buitenkant is mooi krokant en de binnenkant zacht en fluffy. En met de topping erbovenop, dat maakt de cookies echt helemaal af.

Een prachtige combinatie van cake en cookie. Geen idee dat dat überhaupt kon, maar dit is echt heerlijk! Van alle cookies die ik heb gemaakt, vind ik dit toch zeker wel de meest interessante en lekkerste! Zeker een aanraders dus!

Deze koekjes zijn top na een maaltijd met een kopje thee of koffie erbij. Maar je kunt ze natuurlijk altijd prima tussendoor eten, als lunch of gewoon wanneer je er zin in hebt! Als toetje of als traktatie doen ze het ook prima. Ik zou ze zelfs met kerst op tafel kunnen zetten 😉

Let op! Maak je kleinere koekjes, houd dan ook een kortere baktijd aan (van max 10 minuten) anders worden de koekjes misschien droog en te knapperig aan de buitenkant.

Smakelijk!

Carrot cake cookies met walnoten en frosting

Carrot cake cookies met frosting

Voorbereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 35 min
Porties: 12 grote koeken

Ingrediënten

Carrot cake cookies

  • 150 gram gezouten roomboter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 300 gram bloem
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el maizena
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 el kaneel
  • 250 gram wortel (houd iets achter voor de garnering)
  • 100 gram walnoten (houd iets achter voor de garnering)
  • 200 gram witte chocolade

Frosting

  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram monchou roomkaas
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram

Instructies

Carrot cake cookies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de bruine basterdsuiker met de kristalsuiker in een grote kom. Snijd hier de roomboter in blokjes bij. Mix de suiker met de boter luchtig met de mixer. Voeg vervolgens de eieren toe en mix deze er ook doorheen. Rasp de citroen en voeg het citroenrasp toe aan het beslag. Mix dit er samen met de bloem, het zelfrijzend bakmeel, de bakingsoda en de kaneel er doorheen. Als dit niet meer met de mixer gaat, pak dan een stevige houten lepel en roer het daarmee door of kneed het deeg.
  • Maak de wortels schoon en rasp deze. Hak de walnoten en de witte chocolade grof. Roer (of kneed) de geraspte wortel, walnoten en chocolade door het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een ijsschep grote bollen deeg op de bakplaat. Heb je geen ijsschep? Maak dan ballen met je handen en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in 15 minuten gaar.

Frosting

  • Mix de mascarpone met de monchou, poedersuiker en vanillesuiker goed door met de mixer totdat het mengsel zacht is, maar nog wel stevig. Laat de koekjes volledig afkoelen en top de cookies met de frosting. Bestrooi ze daarna met wat achtergehouden wortelrasp en gehakte walnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *