Pompoencake met monchou frosting

Pompoencake met monchou frosting

Deze pompoencake smaakt echt naar herfst. Heerlijk kruidig en super smeuïg. De cake lijkt wat stevig en droog op de foto, maar is juist echt super fudgy en smeuïg. En de topping maakt het helemaal af! De zoete monchou frosting past namelijk perfect bij de kruidige pompoencake, echt heerlijk!

Ik vond het wel lekker makkelijk om een blik pompoenpuree te kopen, deze verkopen ze namelijk gewoon bij de Aziatische supermarkt bij mij om de hoek. Maar je kunt ook zelf pompoenpuree maken. Ik denk dat de cake er dan wel wat anders uit komt, maar zal nog steeds wel lekker zijn 🙂

Ik heb een heel hoop sprinkles in dozen in mijn keuken staan, dus ik trok deze gezellige herfstsprinkles uit de kast en bestrooide de cake er rijkelijk mee. Is niet nodig, maar zo ziet je pompoencake er wel extra leuk uit natuurlijk!

Smakelijk 🙂

Pompoencake met monchou frosting
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pompoencake met monchou frosting

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • rechthoekige springvorm

Ingrediënten

Pompoencake

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 blik pompoenpuree (425 gram)
  • 120 ml karnemelk
  • 2 el kaneel
  • 1 tl gemalen gember
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl kruidnagelpoeder
  • mespunt zout
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel

Monchou frosting

  • 100 gram monchou
  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Topping

  • kaneelsuiker
  • leuke sprinkles

Instructies

Pompoencake

  • Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier. Vet het bakpapier op de bodem en de zijkanten van het bakblik in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi romig en luchtig geheel met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas steeds een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
  • Mix er dan het blik pompoenpuree doorheen totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
  • Mix hier de karnemelk doorheen, dit kan er wat korreling uitzien, maar dat geeft niet.
  • Meng alle kruiden en het zout door het zelfrijzend bakmeel en mix dit ook door het cakebeslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en strijk glad. Bak in 45 minuten tot 1 uur mooi goudbruin en gaar. Check of een satéprikker schoon uit de cake komt als je deze er in steekt, dan is de cake gaar!
  • Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen in de cakevorm. Haal de pompoencake vervolgens voorzichtig uit de vorm

Monchou frosting

  • Mix voor de monchou topping de monchou, roomboter, poedersuiker en het vanille aroma tot een mooi glad mengsel. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is, op die manier krijg je geen klontjes.
  • Strijk het monchou mengsel over de bovenkant van de pompoencake totdat je een mooie evenredig verdeelde laag hebt. Bestrooi met kaneelsuiker en leuke sprinkles.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.