Ik kocht laatst weer ergens verse ‘nduja, dus daar ging ik meteen de keuken mee in! En daar maakte ik deze heerlijke pasta mee, met gamba’s en verse basilicum in een tomatenroomsausje. Een heerlijk simpel gerechtje weer, zoals we het van de Italianen gewend zijn! 🙂
Simpel, maar met pure en goede ingrediënten, die voor zichzelf spreken. De ‘nduja geeft het gerecht een heerlijke punch waardoor je een lekker pittige pasta aan het eten bent met het zoete van de gamba’s en een licht zuurtje van de tomaten. De room bindt alles samen tot een heerlijk geheel!
Serveer er een frisse salade bij om aan een goede portie groenten te komen 🙂 En geniet er vooral van!
Smakelijk.
Pasta met ‘nduja & gamba’s in tomatenroomsaus
Ingrediënten
- 300 gram orecchiette of andere korte pasta
- 2 sjalotten
- scheutje olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 100 gram 'nduja
- 750 gram romatomaten
- 200 ml kookroom
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 200 gram rauwe gamba's
- zout en peper naar smaak
- verse basilicum
Instructies
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
- Maak de sjalotten schoon en snipper deze.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit daar de sjalotten in aan totdat ze net glazig zijn.
- Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Voeg toe aan de sjalotten in de pan en bak ook ongeveer een minuutje mee.
- Voeg dan de 'nduja toe en roer door totdat deze zo goed als opgelost is.
- Snijd de romatomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Laat even pruttelen totdat ze wat uit elkaar vallen.
- Voeg dan de kookroom en de parmezaanse kaas toe. Roer goed door totdat je een egale saus hebt.
- Voeg dan de gamba's toe en kook ze mee in de saus totdat ze nét gaar zijn.
- Roer er dan de pasta doorheen en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de pasta met verse basilicum.