Pasta alla carbonara met ‘nduja

Pasta alla carbonara met ‘nduja

Dit is echt een heel erg lekkere variant op de originele pasta alle carbonara! Met een beetje extra spice! En we blijven gewoon in Italië als het om de ingrediënten gaat. Ik voeg namelijk alleen maar een beetje ‘nduja toe. En dat geeft het al zo’n andere smaak en ervaring dan gewone spaghetti carbonara.

De ‘nduja is niet alleen een beetje spicy, het geeft ook een heerlijke extra smaak aan de pasta carbonara, terwijl het ‘gewoon’ al zo lekker is. Ik vond het in ieder geval een succes! Zeker nu je ook gewoon in de supermarkt ‘nduja kunt kopen. Ik koop het persoonlijk wel liever bij een speciaalzaakje (of online natuurlijk), omdat de kwaliteit dan vaak wel beter is.

En voor de Italiaanse keuken is het extra belangrijk om goede kwalitatieve ingrediënten te gebruiken, juist omdat de recepten over het algemeen zo simpel zijn. Daarom ga ik eens in de zoveel tijd naar een Italiaans delicatessenzaakje, om wat verschillende soorten vlees in te slaan. Deze vacumeer ik thuis, zodat ze nog lang houdbaar zijn. En ik altijd lekker écht Italiaans vlees in huis heb (bijv. guanciale, pancetta, coppa di parma of mortadella).

Smakelijk!

Pasta alla carbonara met 'nduja
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pasta alla carbonara met ‘nduja

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti of andere lange pasta
  • 250 gram guanciale of pancetta
  • 50 gram 'nduja
  • 4 eidooiers
  • 30 gram pecorino
  • zwarte peper
  • verse peterselie

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Let op dat je ten minste 2 grote soeplepels van het pastawater bewaart!
  • Snijd de guanciale in kleine blokjes en bak dit (zonder olie of boter) in een grote wokpan mooi bruin en krokant.
  • Voeg vervolgens de 'nduja toe en bak dit mee totdat het gesmolten is.
  • Roer hier de spaghetti met 1 soeplepel van het pastawater doorheen.
  • Zet het gas uit en haal de pan van het vuur.
  • Roer er dan de eidooiers, pecorino en nog een soeplepel pastawater doorheen.
  • Blijf goed roeren totdat de saus mooi verdeeld is en goed aan de spaghetti blijft hangen.
  • Garneer met versgemalen zwarte peper, extra pecorino en wat verse peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.