Lasagne met Spaans stoofvlees

Lasagne met Spaans stoofvlees

Deze stoofvlees lasagne is echt the best of both worlds! Een heerlijke fusion tussen Spanje en Italië en ook nog eens een heerlijke combi tussen een super smaakvolle saus van stoofvlees ín een lasagne! Dat klinkt toch helemaal fantastisch?

Ik vind chorizo echt een fantastische smaakmaker, dus die geeft in dit gerecht ook weer een heerlijke touch aan de lasagne. En door paprikapoeder toe te voegen, haal je de smaak van de chorizo nog meer naar boven. Waardoor je echt een super smaakvolle lasagne krijgt.

Het kost wel even wat tijd om deze stoofvlees lasagne te maken. Je maakt namelijk eerst het stoofvlees en daarna pas de lasagne. Maar als je gewoon thuis bent, dan kost het vooral wachttijd en niet zozeer heel veel moeite.

Geniet ervan!

Lasagne met Spaans stoofvlees
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Lasagne met Spaans stoofvlees

Voorbereiding 2 uur
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Spaans stoofvlees

  • 200 gram chorizo
  • 1 kilo sukadelappen
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 200 ml rode wijn
  • chiliflakes naar smaak
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 winterpeen

Bechamelsaus

  • 70 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 700 ml melk
  • geraspte parmezaanse kaas naar smaak
  • verse nootmuskaat naar smaak

Lasagne

  • 1 pak lasagne vellen
  • 2 bollen mozzarella (geen buffel)
  • panko
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Snijd de chorizo in heel kleine blokjes en bak in een stoofpan (zonder olie) mooi krokant. Schep de chorizo uit de pan, maar laat het bakvet in de pan zitten.
  • Snijd de sukade ook in kleine blokjes en kruid rondom met peper en zout. Voeg toe aan de pan en bak rondom mooi bruin (evt. in porties).
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak totdat de ui gaar is.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg samen met het paprikapoeder toe aan de pan en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak ook eventjes mee. Voeg dan het blik tomaten, de rode wijn, chiliflakes, balsamico azijn en oregano toe. Roer goed door elkaar.
  • Maak de winterpeen schoon en rasp deze. Voeg samen met de chorizo toe aan de pan en roer nog eens goed door. Laat zonder deksel op de pan in 2 uur gaar stoven of totdat het vlees uit elkaar valt.

Bechamelsaus

  • Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter in een diepe steelpan te smelten.
  • Voeg hier de bloem aan toe zodra de boter volledig is gesmolten. Bak de bloem een paar minuten mee totdat deze gaar is.
  • Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje toe aan de gebakken bloem en klop goed door met een garde, totdat je de juiste dikte van de saus hebt bereikt (misschien heb je niet alle melk nodig).
  • Breng de bechamelsaus op smaak met geraspte parmezaanse kaas en verse nootmuskaat.

Lasagne

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een grote (of meerdere kleine) ovenschaal/ovenschaaltjes klaar.
  • Begin met een dun laagje van het stoofvlees, giet hier een dun laagje bechamelsaus overheen en leg hier een enkele laag gedroogde lasagnevellen op. Doe dit tot beide sauzen op zijn, je eindigt met een laag bechamelsaus.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de bovenkant van de lasagne met mozzarellaplakjes. Rasp hier nog wat parmezaanse kaas overheen en bestrooi met een beetje panko.
  • Bak de lasagne 45 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze mooi gaar en gegratineerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.