Beef Chilindron - Spaans stoofvlees met geroosterde paprika

Beef Chilindron – Spaans stoofvlees

Wie vaker op mijn website komt, weet dat ik groot fan ben van stoofvlees. En dat ik inmiddels al heel wat varianten online heb staan. Maar dat houdt me niet tegen om nóg meer varianten uit te proberen! Vandaag hebben we weer een Spaanse variant stoofvlees voor je! Met lekker veel knoflook en paprikapoeder wat ik heel erg typerend vind voor de Spaanse keuken.

Officieel maak je dit gerecht (chilindron) met kip, maar omdat ik zo van stoofvlees houd, bedacht ik een variant met riblappen. Waardoor je een heerlijke zachte, malse stoofpot krijgt! Wat extra lekker is met geroosterde aardappeltjes, pasta of versgebakken Spaans brood!

Omdat er niet zo heel veel groenten in dit stoofvlees gaat, kun je er nog wat extra groenten bij maken. Blijf bijvoorbeeld lekker in de Spaanse sferen en maak pimientos de padron voor erbij, super lekker!

*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter

Smakelijk 🙂

Beef Chilindron - Spaans stoofvlees met geroosterde paprika
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Beef Chilindron – Spaans stoofvlees

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo riblappen
  • zout en peper
  • klont boter
  • 200 gram serranoham liefst een dikke plak
  • 2 uien
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el boem
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 ml runderfond
  • 400 ml rode wijn
  • 6 geroosterde paprika's uit een pot
  • 2 laurierblaadjes
  • paar takjes rozemarijn

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid het rondom goed met peper en zout. Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak het vlees (eventueel) in porties mooi goudbruin.
  • Snijd de serranoham in stukjes en bak dit even mee met het vlees totdat het mooi krokant is.
  • Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg ze toe aan de pan en bak ze ook even mee.
  • maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg dit ook toe aan de pan en bak nog een minuut of 2 mee.
  • Voeg nu de bloem en het paprikapoeder toe en bak nog een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het runderfond en de wijn toe en roer alles goed door elkaar.
  • Snijd de geroosterde paprika's in grote stukken en roer dit samen met de laurierblaadjes en de takjes rozemarijn door het stoofvlees.
  • Stoof voor ongeveer 3 uur en haal het deksel na 2 (of 2,5) uur van de pan en laat de saus wat indikken.
  • Lekker met pasta of warm brood!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.