Spaans stoofvlees met rioja, aardappeltjes en chorizo

Spaans stoofvlees met rioja en chorizo

Stoofvlees is altijd goed toch? Zeker als het goed op smaak gebracht is met chorizo en rode wijn! Deze keer ging ik voor een Spaanse stijl stoofvlees, geïnspireerd op een stoofgerecht uit de rioja streek. De beste Spaanse wijnen komen uit de rioja streek natuurlijk, dus dit stoofvlees met rioja kan niet anders dan lekker zijn!

Ik had weer een heerlijk wijn-spijs avondje met Michelle van Mies’Winejournal waarbij ik kookte en Michelle de wijn verzorgde. Michelle nam uiteraard een heerlijke wijn mee uit de rioja streek, waarvan ik ook wat in mijn gerecht verwerkte. Niet alleen was de wijn heerlijk in het eten, de combi van het eten mét het glas wijn erbij, was echt heel erg goed!

De Viñja Salceda Rioja Crianza die we erbij dronken kun je gewoon bij de Gall & Gall halen, écht een lekker wijntje!

En volg vooral @mies_winejournal op Instagram voor nog meer leuke wijntips!

Geniet ervan 🙂

Spaans stoofvlees met rioja, aardappeltjes en chorizo
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Spaans stoofvlees met rioja en chorizo

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram bakchorizo
  • 800 gram schouderkarbonade
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 2 romatomaten
  • 4 geroosterde paprika's (uit een pot)
  • flinke scheut rode wijn (rioja)
  • 500 gram aardappeltjes
  • bosje verse peterselie

Instructies

  • Snijd de chorizo in plakjes en bak ze in een diepe stoofpan mooi bruin en krokant.
  • Snijd ondertussen het vlees van het bot af en snijd het in blokjes. Kruid rondom goed met peper en zout en voeg dit toe aan de chorizo in de pan. Bak mee totdat het vlees mooi bruin is.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg deze samen met het paprikapoeder toe aan de pan en bak ook een minuutje mee.
  • Pureer de geroosterde paprika's en de tomaten in de keukenmachine en voeg dit ook toe aan de pan.
  • Bak eventjes mee en blus af met de rode wijn. Stoof het vlees met het deksel op de pan voor zo'n 40 minuten.
  • Was de aardappeltjes en snijd ze in hapklare stukken. Voeg na 40 minuten toe aan het stoofvlees en stoof het met de aardappeltjes nog zo'n 20 minuten zonder deksel totdat de aardappeltjes gaar zijn.
  • Garneer met verse peterselie en serveer er vers stokbrood met aioli bij!

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.