Citroen maanzaad cake met monchou topping

Citroen maanzaad cake met monchou topping

Ik heb het idee dat je deze cake op steeds meer plekken tegenkomt. En als iets populair is, dan moet ik het natuurlijk proberen! Dus toen ik een keer een hapje van een vriendin proefde, werd ik blij verrast! De combinatie maanzaad en citroen maakte mij namelijk niet meteen heel erg enthousiast. Maar dat is dus wel heel erg lekker samen! Ik deed lekker veel citroen door deze cake en door de topping zodat je een frisse, niet te zoete cake krijgt. Met lekkere knapperige maanzaadjes er doorheen 🙂

Ook deed ik wat monchou door het cakebeslag. Hierdoor wordt de cake wat steviger en minder luchtig. Maar het geeft ook een heerlijke smeuïge en frisse smaak aan de cake. En om het frisse en de stevigere structuur van de cake te compenseren, maakte ik een heerlijke zoete zachte topping voor op de cake. Waar ik natuurlijk ook weer wat extra maanzaadjes overheen strooide. Het is immers niet voor niets een citroen maanzaad cake! :p

En deze citroen maanzaad cake is uiteindelijk superlekker geworden en ruimschoots goedgekeurd 😀 Ik bak inmiddels bijna wekelijks en kan niet alles zelf op eten, ofja dat is niet slim om te doen in ieder geval :p Dus deel ik veel uit 🙂 Ik heb gelukkig veel eetgrage vrienden in de buurt wonen en collega’s die ik inmiddels met zoveel lekkers heb omgekocht dat ik niks meer fout kan doen :p En natuurlijk is manlief ook erg blij met mijn bakdagen! Mijn baksels zijn dus uitermate geschikt om uit te delen! Maar geniet er vooral ook lekker zelf van 🙂

Smakelijk!

 

Citroen maanzaad cake met monchu topping

Citroen maanzaadcake met monchou topping

Voorbereiding 20 min
Bereiding 50 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 10 min
Porties: 1 cake

Ingrediënten

Citroen maanzaad cake

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 100 gram monchou
  • 4 eieren
  • 2 citroenen
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 el maanzaad

Monchou topping

  • 100 gram monchou
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 citroen
  • extra maanzaad

Instructies

  • En verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Mix de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Mix er de monchou en het mespunt zout doorheen. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix deze door het botermengsel. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen door het beslag. Mix er nu het sap van 2 citroenen doorheen.
  • Mix vervolgens het zelfrijzend bakmeel en maanzaad door het beslag. Vet een cakeblik in met boter en doe het beslag in het cakeblik. Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is je cake gaar.
  • Laat de cake afkoelen. Leg vervolgens een theedoek over de cake, draai de cake om en stort 'm in de theedoek. Leg er vervolgens een bord onder en draai de cake weer om.

Monchou topping

  • Mix voor de monchou topping de monchou, roomboter, het sap van 1 citroen en poedersuiker tot een mooi glad mengsel. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is, op die manier krijg je geen klontjes. Strijk het monchou mengsel over de bovenkant van de cake totdat je een mooie evenredig verdeelde laag hebt. Strooi er nu nog wat maanzaad overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling