Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 24

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 24

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Nasi goreng met gamba’s

Nasi goreng met gamba's, sugarsnaps en een gebakken eitje

Voor de maandag heb ik een heerlijk rijstgerecht voor je! Nasi goreng, maar dan anders 🙂 Deze keer maak je de nasi goreng namelijk met gamba’s en sugarsnaps. Niet authentiek dus, maar wel heel erg lekker en daar gaat het natuurlijk om! Je kunt in plaats van sugar snaps ook peultjes gebruiken als je dat lekkerder vindt. En breng op smaak met zoveel peper als je zelf aankan!

Dinsdag: Pasta met tonijn in tomatensaus

Voor de dinsdag heb ik een lekker pastarecept voor je! Want pasta is perfect voor doordeweeks natuurlijk 🙂 Deze keer met tonijn (uit blik) en een spicy tomatensaus. Lekker, makkelijk en snel klaar! Alles wat je wil van een doordeweekse maaltijd. Serveer er een salade bij om aan je portie groeten te komen en je bent alweer klaar voor vanavond.

Woensdag: Gevulde kippendijen

Halverwege de werkweek! We maken gevulde kippendijen met lekker veel groenten en groene pesto. De kippendijen vul je met parmaham, zongedroogde tomaatjes en mozzarella. Eventjes (samen met de groenten) de oven in en je hebt een heerlijke maaltijd! Een mooi contrast van de koolhydraatrijke maaltijd van gisteren. Lekker in balans 🙂

Donderdag: Ajam betawi

Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke receptje voor je dat al een mooie inleiding naar het weekend is. Ajam Betawi; heerlijke Indonesische gefrituurde kip. Lekker krokant in een heerlijk sticky sausje. Serveer met bijv. witte rijst en een komkommersalade of sambal boontjes. Of ga voor fusion en serveer er gewoon lekker frietjes bij :p

Vrijdag: Indiase aloo pasteitjes

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze Indiase aloo pasteitjes zijn een leuk en (een-keer-wat-anders) onderdeel van een borrelavond! Heerlijke brosse krokante pasteitjes met een vulling van kruidige aardappel. Niet wat je verwacht, maar echt heel erg lekker! Serveer ze met een simpele yoghurtdip, raita of korianderchutney. En maak er lekker veel, ook altijd lekker om in de diepvries te hebben namelijk 🙂

Zaterdag: Ravioli met mortadella en truffel

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte pasta voor je. Deze ravioli vul je met een mengsel van mortadella en truffel. Een heerlijke verrassende vulling waar je zelf misschien nog niet eerder aan gedacht hebt. Je maakt er een simpel botersausje bij met hazelnoten, dus het meeste werk zit ‘m echt in het maken van de ravioli.

Zondag: Saffraan firni

Wil je vandaag wat lekkers maken voor na het eten? Grote kans dat je nog nooit van firni gehoord hebt, super jammer, want firni is echt heel erg lekker én makkelijk om te maken. Deze firni bracht ik op smaak met saffraan en gebakken amandelen. Voor als je firni nog niet kent, het is een soort maizena-custard, en dat smaakt een stuk lekkerder dan het waarschijnlijk klinkt 😉

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.