Monster koekjes voor Halloween

Monster koekjes voor Halloween

Ik bakte deze koekjes alvast voor Halloween! Zijn ze niet leuk? Geïnspireerd op de Pixar film Monsters inc. Als je die film hebt gezien, weet je vast wel op welk monster ze zijn gebaseerd! Wel iets teveel oogjes, maarja dat ziet er gewoon leuk uit :p

Je hoeft overigens niet per se kleurstof te gebruiken, gewoon zo zonder kleurstof zijn ze ook hartstikke leuk. Of maak eens een andere gekke kleur zoals zwart of voeg een beetje cacao toe. Opties genoeg! De oogjes maken het namelijk helemaal leuk en monsterig 🙂

Lekker zijn ze sowieso! Want deze koekjes maak ik al jaren! En ik gebruik er altijd hetzelfde basisrecept voor, en dat is gewoon goed en lekker 🙂

Je kunt de koekjes in een luchtdichte doos bewaren of invriezen als je ze later wil eten. Vers zijn ze natuurlijk het aller lekkerst! En in de diepvries zijn ze nog makkelijk langer vers te houden 🙂

Smakelijk!

Monster koekjes voor Halloween
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Monster koekjes voor Halloween

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • paarse voedselkleurstof
  • groene / turkoise voedselkleurstof
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 380 gram tarwebloem
  • mespunt zout
  • 300 gram witte chocolade
  • snoep oogjes

Instructies

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er nu ook de vanille doorheen.
  • Verdeel dit in 2 delen. Meng door het ene deel de paarse kleurstof en door het andere deel de groen-turkoise kleurstof totdat ze mooi felgekleurd zijn.
  • Mix de helft van de bloem, het bakpoeder en het zout door het ene beslag en de andere helft door het andere beslag.
  • Hak de chocolade fijn en verdeel dit ook door de twee verschillende beslagjes.
  • Vorm mooie deegbollen van half paars en half turkoise deeg. Leg deze op een stuk bakpapier en leg ze in de koelkast voor tenminste 1 uur.
  • Verwarm dan de oven op 220 graden. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Haal de koekjes uit de oven. Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Druk er nu ook de oogjes in – 3 stuks per koekje.
  • Laat de koekjes zo'n 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze vervolgens op een afkoelrooster om ze volledig af te laten koelen.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht op kamertemperatuur (voor enkele dagen) of vries ze in voor langer plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.