Halloween cookies met pumpkin spice

Halloween cookies met pumpkin spice

Ik ben helemaal into the pumpkin spice! Vorige week deelde ik al een pumpkin spice taart en deze keer ging ik aan de slag met pumpkin spice cookies! En speciaal voor Halloween leuk versierd met doodshoofdjes en suiker oogjes :p Wil je ze gewoon serveren, niet per se voor Halloween, dan kun je de Halloween versiering natuurlijk gewoon weglaten 🙂

Pumpkin spice heeft eigenlijk weinig met pompoen te maken heb ik ontdekt, wel is het een heerlijke kruidenmix die voor mij echt voelt als de Herfst. Geen wonder dus dat heel Amerika in de Herfst zo in de ban is van pumpkin spice, die weten soms toch wel wat lekker is 😉

Deel de koekjes met je vrienden of familie, of bewaar ze in een luchtdichte doos en eet ze lekker zelf op 🙂 Wil je ze langer bewaren? Dan kun je ze ook invriezen, versier ze dan weer na het ontdooien, dan blijft de versiering het mooist.

Halloween cookies met pumpkin spice en marshmallow fluff
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Halloween cookies met pumpkin spice

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pumpkin spice cookies

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 350 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl vers geraspte nootmuskaat
  • 0,5 tl pimentpoeder
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • snuf zout
  • 300 gram witte chocolade

Topping

  • marshmallowfluff
  • leuke Halloween sprinkles bijv. doodshoofdjes
  • suiker oogjes

Instructies

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, de maizena, gember, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment en het zout.
  • Mix dit door het koekjesdeeg heen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de witte chocolade grof en meng dit ook door het koekjesdeeg heen.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven. Zorg voor voldoende afstand tussen de koeken, want ze zullen in de oven nog uitlopen.
  • Maak de koekjes wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen.
  • Versier de koekjes met wat slierten marshmallow fluff, de Halloween sprinkles en de suiker oogjes, ben creatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.