Pompoen pumkin spice roomijs

Pompoen pumkin spice roomijs

Sinds dit jaar begrijp ik de ophef rondom pumkin spice.. Eigenlijk had ik het nog nooit echt geprobeerd en was ik er ook niet echt nieuwsgierig naar. Maar nu ik het geproefd heb, ben ik echt fan! Pumpkin spice smaakt eigenlijk gewoon naar de Herfst. Heerlijk warm, kruidig en gewoon comfy 🙂

Dus dit jaar heb ik een aantal heerlijke pumpkin spice recepten aan mijn verzameling toegevoegd! Waaronder dit heerlijke zelfgemaakte pompoen roomijs mét pumkin spice. Het mengsel voor de pumkin spice kruiden maak ik overigens zelf, zijn eigenlijk allemaal kruiden die ik standaard in huis heb, dus net zo makkelijk 🙂 Heb je dat niet? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kant-en-klare pumpkin spice kruiden gebruiken.

Ik maak ijs het liefste met de ijsmachine, maar als je toch ijs wil maken zonder ijsmachine kan dat ook. Je hebt dan wel een goede portie geduld nodig, heb ik zelf niet echt 😉 En ik vind mijn ijsmachine echt een goede investering! Maar dan maak ik ook wel meerdere keren zelf ijs per jaar 🙂

Smakelijk!

Pompoen pumkin spice roomijs
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pompoen pumkin spice roomijs

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 1.5 liter ijs
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine (optioneel)

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 2 el suiker
  • 5 el maple syrup
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram pompoenpuree uit blik)
  • 0,5 blikje gecondenseerde melk
  • 4 el kaneel
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 0,5 tl gemalen kruidnagel

Garnering

  • gehakte walnoten
  • maple syrup

Instructies

  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig.
  • Mix de dooiers met de suiker tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het volume is dan nagenoeg verdubbeld.
  • Verwarm de helft van de slagroom met de gecondenseerde melk, pompoenpuree, maple syrup en de kruiden tot net niet aan de kook. Draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren.
  • Doe het vervolgens terug in de pan en laat het ijsmengsel op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie. Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel.
  • Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 tot 90 minuten laten draaien, doe het daarna over in een diepvriesbak en zet in de vriezer.
  • Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.
  • Garneer het ijs met gehakte walnoten en wat extra maple syrup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.