Cannelloni met vulling van konijn

Cannelloni met vulling van konijn

Ik had nog heerlijke konijnenvulling over van mijn konijnravioli, dus besloot ik er een tweede gerecht van te maken 🙂 Deze heerlijke konijn cannelloni! En daar maakte ik een heerlijke bechamelsaus met witte wijn bij zodat je een heerlijke romige ovenschotel krijgt. Met natuurlijk een heerlijk gegratineerd laagje van krokante mozzarella! Heerlijk 🙂

Deze cannelloni is best veel werk, daarom was ik blij dat ik de vulling al gemaakt had. Je kunt dus ook extra veel vulling maken en deze bijv. bewaren in de diepvries of er ook nog die heerlijke ravioli van maken. Of de konijnragout niet malen en gewoon als stoofpotje eten, ook heerlijk! Zo wordt je werk iets meer beloond 🙂

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon deze cannelloni maken! Nodig wat vrienden of familie uit en zet deze heerlijke ovenschotel op tafel. Gegarandeerd blije gasten! Serveer er een frisse salade bij voor het contrast en de benodigde groenten en je hebt een heerlijke maaltijd.

Smakelijk!

Canneloni met vulling van konijn en witte wijn bechamelsaus
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Cannelloni met vulling van konijn

Voorbereiding 3 uur
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of blender met mengkom

Ingrediënten

Konijnenragout

  • 1 el boter
  • 2 konijnenbouten
  • peper en zout
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml kippenfond
  • 2 parmezaankorsten (optioneel)
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bechamelsaus

  • 70 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 200 ml witte wijn
  • geraspte parmezaanse kaas naar smaak
  • zout en peper
  • verse nootmuskaat

Canneloni

  • cannelloni rolletjes
  • 1 zakje geraspte mozzarella

Instructies

Konijnenragout

  • Verhit de boter in een diepe stoofpan. Kruid de konijnenbouten rondom goed met peper en zout en bak ze mooi bruin in de boter.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Voeg toe aan de pan en bak even mee totdat ze net zacht zijn.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg dan de bloem toe en bak zo'n 3 minuten mee. Blus af met de witte wijn en kippenfond. Roer goed door en voeg dan de parmezaankorsten (optioneel) en de laurierblaadjes toe.
  • Laat het konijn zo'n 1,5 uur stoven, evt. het laatste half uur zonder deksel zodat de saus wat inkookt.
  • Haal de konijnenbouten, de laurierblaadjes en parmezaankorsten uit het stoofvocht. Gooi de parmezaankorsten en laurierblaadjes weg. Bewaar het kookvocht en laat d ekonijnenbouten afkoelen.
  • Pluk het vlees van de afgekoelde konijnenbouten. Gooi het bot weg en doe het vlees terug in het kookvocht.
  • Als het kookvocht mooi ingedikt is kun je alles gebruiken voor de vulling, als het nog erg vochtig is, gebruik dan maar een deel.
  • Mix het konijnenvlees met de ricotta, (een deel van) het kookvocht, en de geraspte parmezaanse kaas tot een grove vulling in de keukenmachine.
  • Dek de vulling af en bewaar gekoeld tot gebruik.

Bechamelsaus maken

  • Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter in een diepe steelpan te smelten.
  • Voeg hier de bloem aan toe zodra de boter volledig is gesmolten. Bak de bloem een paar minuten mee totdat deze gaar is.
  • Voeg vervolgens de wijn en de melk beetje bij beetje toe aan de gebakken bloem en klop goed door met een garde, totdat je de juiste dikte van de saus hebt bereikt.
  • Rasp de parmezaanse kaas en voeg dit toe aan de bechamelsaus.

Cannelloni

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) en zet een grote ovenschaal of meerdere kleintjes klaar.
  • Doe de vulling over in een (wegwerp) spuitzak met grote spuitmond. Spuit de vulling in de rolletjes en leg deze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Verdeel de bechamelsaus evenredig over de cannelloni rolletjes en verdeel hier de geraspte mozzarella overheen.
  • Bak de cannelloni voor 45 minuten in de voorverwarmde oven totdat de cannelloni gaar is en de mozzarella mooi gegratineerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.