Lasagne rolletjes met caprese vulling

Lasagne rolletjes met caprese vulling

Ik maak eigenlijk helemaal niet zo vaak borrelhapjes, terwijl dat natuurlijk wel hartstikke leuk en makkelijk is. Toen de schoonfamilie langs kwam, vond ik dat dus een mooi moment om toch eens de keuken in te gaan en hapjes te maken! Ik had een paar ideetjes, eigenlijk 3 ideeën voor wrapjes met een lekkere vulling. Maar na 2 van deze ideeën waren de wraps op.. Dusja, wat gebruik je dan voor je Italiaanse vulling? Nou precies verse lasagnevellen die ik toevallig nog had liggen 😛

En daar ben ik achteraf dus superblij mee, want wat was dit lekker zeg! En ik weet zeker dat dit veel lekkerder was dan wanneer ik dit met wraps had gemaakt. En dit is denk ik ook nog eens een stukje origineler. Ik ben dus eigenlijk wel blij dat mijn wraps op waren :p

En er werd ook weer heerlijk van genoten! Ik hoopte namelijk nog wat over te houden om de volgende dag mee naar mijn werk te nemen als lunch, maar dat was toch wat minder dan ik had verwacht haha. Jammer, maar natuurlijk niet erg, want het is wel zo leuk als je iedereen heerlijk ziet genieten van wat je in je eigen keuken hebt gemaakt. Mij geeft dat in ieder geval altijd erg veel voldoening.

Ben je dus nog op zoek naar een lekker, makkelijk en origineel hapje? Probeer deze lasagne rolletjes dan eens! Ik ben wel nog op zoek naar een handige manier om deze te eten.. Want met pasta is het wel erg moeilijk om het strak te rollen zodat de vulling ook echt blijft zitten.. Dus als iemand ideeën heeft, laat het me vooral weten in de comments!

Ps. Wil je zelf pesto maken? Dan vind je hier mijn recept voor zelfgemaakte groene pesto.

Smakelijk 😉

Lasagne rolletjes met caprese vulling
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Lasagne rolletjes met caprese vulling

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 8 verse lasagnevellen
 • 40 gram pijnboompitten
 • 1 bol buffelmozzarella
 • 2 el zongedroogde tomaatjes (reepjes)
 • 100 gram cherrytomaatjes
 • 3 el groene pesto (verse uit de koeling of zelfgemaakt)
 • bosje verse basilicum
 • peper en zout

Instructies

 • Kook de lasagnevellen in 4 tot 5 minuten gaar in ruim gezouten water. Spoel ze af onder koud water en leg ze op een stuk bakpapier naast elkaar tot gebruik. Rooster de pijnboompitjes totdat deze lichtbruin zijn.
 • Snijd de mozzarella en de cherrytomaatjes in stukjes. Ik gebruikte reepjes zongedroogde tomaten, als je hele gebruikt, kun je deze ook nog in kleine stukjes snijden. Meng de mozzarella, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten met de pesto en roer goed door. Hak de basilicumblaadjes fijn en meng dit ook door de vulling. Breng op smaak met peper en zout.
 • Pak een lasagnevel en schep hier een deel van de vulling op en probeer een zo strak mogelijk rolletje te maken. Snijd de rol vervolgens in 3 of 4 stukjes (afhankelijk van hoe groot je vellen zijn) en leg ze op een borrelplank om als hapje te serveren. Doe dit met alle lasagnevellen totdat de vulling op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.