Orzo caprese met bavette steak

Orzo caprese met bavette steak

Een heerlijk simpel zomers gerechtje! Orzo caprese met een prachtig rosé gegrilde bavette steak. Omdat ik een sous vide apparaat heb, had ik mijn steak ook even sous vide gegaard (3 uur op 52 graden), maar dat is echt niet per se nodig. Ik vind het gewoon lekker en ik vind het dan ook veel makkelijker om de steak mooi rosé te bakken, omdat je ‘m alleen nog maar even dicht hoeft te schroeien.

Ik had een paar potjes pesto gekregen van Grand’Italia om te proberen, dus ik vond dit wel een mooi gerechtje om het bij uit te proberen. Ik gebruikte de nieuwe tomaat-pistache pesto en die was verrassend lekker. Normaal gesproken gebruik ik namelijk koelverse pesto (of maak ik het zelf) omdat ik dat vaak lekkerder vind. Maar deze was prima! En ook wel lekker makkelijk op een warme dag 🙂

Ik maakte lekker veel salade zodat we de volgende dag allebei nog wat mee konden nemen als lunch. Zonder steak, maar dat is ook hartstikke lekker! Een heerlijke lichte lunch op een warme dag, perfect!

Smakelijk 🙂

Orzo caprese met bavette steak
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Orzo caprese met bavette steak

25 augustus 2025
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram orzo
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 zakje veldsla
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • flinke bos verse basilicum
  • handjevol pijnboompitten
  • scheutje olijfolie
  • 4 bavette steaks van ieder ongeveer 150 gram – op kamertemperatuur
  • peper en zout
  • pesto naar keuze

Instructies

  • Zorg dat de bavette steaks op kamertemperatuur zijn, dus leg ze ten minste een uur van te voren uit de koelkast.
  • Kook de orzo al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  • Halveer de cherrytomaatjes en meng dit met de orzo en de veldsla. Snijd de mozarella in stukjes en pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Meng dit er ook goed doorheen.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en meng dit ook door de salade. Roer er een eetlepel pesto doorheen en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  • Dep de bavette steaks droog en kruid ze rondom goed met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een zware gietijzeren pan en laat 'm goed warm worden.
  • Bak de bavette steak zo'n 2 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) totdat de bruining (aan de buitenkant) tot ongeveer halverwege komt. Draai ze om en bak nog 2 tot 3 minuten.
  • Laat de bavette steaks 5 tot 10 minuutjes rusten onder aluminiumfolie. Snijd ze dan in plakjes en serveer met de salade. Verdeel hier nog wat van de pesto overheen en bestrooi met grof zeezout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.