4bavette steaksvan ieder ongeveer 150 gram - op kamertemperatuur
peper en zout
pesto naar keuze
Instructies
Zorg dat de bavette steaks op kamertemperatuur zijn, dus leg ze ten minste een uur van te voren uit de koelkast.
Kook de orzo al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
Halveer de cherrytomaatjes en meng dit met de orzo en de veldsla. Snijd de mozarella in stukjes en pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Meng dit er ook goed doorheen.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en meng dit ook door de salade. Roer er een eetlepel pesto doorheen en breng op smaak met een beetje peper en zout.
Dep de bavette steaks droog en kruid ze rondom goed met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een zware gietijzeren pan en laat 'm goed warm worden.
Bak de bavette steak zo'n 2 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) totdat de bruining (aan de buitenkant) tot ongeveer halverwege komt. Draai ze om en bak nog 2 tot 3 minuten.
Laat de bavette steaks 5 tot 10 minuutjes rusten onder aluminiumfolie. Snijd ze dan in plakjes en serveer met de salade. Verdeel hier nog wat van de pesto overheen en bestrooi met grof zeezout.