Pasta met truffel en coppa di parma

Pasta met truffel en coppa di parma

Ik hield een truffelavondje! En daarvoor maakte ik onder andere deze heerlijke truffelpasta met coppa di parma, truffelpuree en burrata šŸ™‚ Ook vond ik hiervoor heerlijke trofie pasta bij de Lidl (of Sligro). Dat is een wat dikkere pasta, vind ik lekker voor de structuur. Maar je kunt dit ook gewoon met een andere pasta naar keuze maken. Persoonlijk zou ik dan wel voor een wat langere (dikke) pasta gaan, daar blijft de saus mooi aan hangen.

De truffelpasta kocht ik bij de Sligro, maar je kunt ook truffeltapenade gebruiken. Dan zou ik wel iets meer gebruiken, omdat het percentage truffel daarin wel echt een stuk lager is dan in truffelpuree. Om de truffelsmaak dan echt goed te proeven, zou ik minstens 2 eetlepels toevoegen. En let er ook altijd op dat je truffeltapenade koopt met het hoogste percentage truffel er in Ć©n waar de Latijnse naam voor truffel in de ingrediĆ«ntenlijst staan (ipv gewoon ’truffel’), dan weet je dat je de echte te pakken hebt!

Ook raspte ik er nog een zomertruffeltje overheen. Echte verse truffels zijn wat lastig om te krijgen, dus kocht ik zomertruffels in een potje bij de Oil & Vinegar. Een wat dure pasta, maar wel een heerlijke pasta!

Geniet ervan šŸ™‚

Trofie pasta met coppa di parma, truffel en burrata
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pasta met truffel en coppa di parma

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediƫnten

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze.
  • Verhit de boter in een grote wokpan en bak hier de sjalotjes in totdat deze glazig zijn.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak ongeveer 1 minuutje mee met de sjalot.
  • Voeg dan de bloem toe en roer goed door. Bak dit ook ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg dan de runderfond, truffelpuree, geraspte pecorino en kookroom toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat evt. inkoken als de saus wat te dun is. Voeg dan de trofie pasta toe en roer nog eens goed door elkaar.
  • Snijd de plakjes coppa di parma in stukjes en roer door de pasta.
  • Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel hier de burrata over (kun je gewoon scheuren – of snijden).
  • Knip hier nu ook de peterselie overheen en rasp er de zomertruffel overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.