Japanse salade met warmgerookte zalm

Japanse salade met warmgerookte zalm

Ik vind maaltijdsalades altijd kunnen en altijd lekker. Je kunt er namelijk oneindig mee variëren! Deze keer ging ik voor een Japanse stijl maaltijdsalade. Met een simpele dressing, omdat de ingrediënten al lekker genoeg zijn. En een heerlijk zacht gepocheerd eitje bovenop! Waar het eigeel zo heerlijk uitloopt. Geeft een mooie smeuïge touch aan de salade 🙂

Bij eigenlijk elk gerecht is een knapperig element lekker. Dat probeer ik dan ook vaak in mijn gerechten te verwerken. In deze salade doe ik dat door grof gehakte wasabinootjes toe te voegen. Die zorgen voor een heerlijke crunch én een beetje spice!

Een mooi gerecht voor als je niet zoveel tijd hebt, maar wel zin hebt in een lekkere maaltijdsalade! Deze Japanse salade wordt namelijk éxtra lekker door de warmgerookte zalm. Geeft net wat meer smaak dan bijvoorbeeld rauwe zalm en net weer een andere sensatie dan koudgerookte zalm. Echt de moeite waard!

Geniet ervan 🙂

Japanse salade met warmgerookte zalm en een gepocheerd eitje
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Japanse salade met warmgerookte zalm

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Japanse salade

  • 90 gram noodles naar keuze
  • 1 komkommer
  • 2 lente uitjes
  • 200 gram wakame
  • 200 gram edamame
  • 2 avocado's
  • 200 gram warmgerookte zalm

Dressing

  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 el sesamolie

Garnering

  • 4 eieren
  • azijn
  • wasabinootjes

Instructies

  • Kook de noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Spoel de noodles af met koud water als ze gaar zijn, zodat ze niet doorgaren en niet aan elkaar gaan plakken.
  • Snijd de komkommer in stukjes en doe dit in een grote saladeschaal.
  • Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en voeg dit toe aan de komkommer in de schaal.
  • Voeg hier ook de wakame aan toe.
  • Als je voorgekookte edamame gebruikt, kun je deze ook aan de schaal toevoegen. Kook anders de edamame een paar minuutjes totdat ze net gaar zijn.
  • Maak de avocado's schoon en snijd ook in stukjes. Doe dit bij de rest van de groenten in de schaal.
  • Verwijder het vel van de zalm en trek de zalm (met je handen) uit elkaar tot kleine stukjes. Roer dit ook door de salade.
  • Maak de dressing door de sojasaus, mirin en sesamolie goed door elkaar te roeren. Roer dit ook door de salade.
  • Breng een pannetje water aan de kook. Doe hier een scheutje azijn en wat zout in. Hier ga je de eieren in pocheren.
  • Maak met de achterkant van een lepel of vork een draaikolkje in het water.
  • Breek hier het eitje in en laat zo'n 3 minuten pocheren.
  • Schep het ei voorzichtig uit het water en laat eventueel uitlekken op wat keukenpapier.
  • Verdeel de noodles over 4 kommen en schep hier de salade bovenop. Leg in elke kom 1 gepocheerd eitje.
  • Hak de wasabinootjes grof en strooi deze over de salade heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.