Een heel makkelijk receptje, maar ook heel erg lekker! Je vindt namelijk allemaal heerlijke ingrediënten tijdens het eten van de salade. De zalm is bijvoorbeeld helemaal uit elkaar gevallen zodat je bij elke hap een stukje zalm hebt! En ook de cottage cheese zit verdeeld over de hele salade 🙂
Voor de dressing gebruikte ik gerookte olijfolie. Waarschijnlijk heb je dat zelf niet in huis, in dat geval kun je ook een ‘gewone’ goede olijfolie gebruiken. Omdat het een vrij simpele salade is en je niet heel veel ingrediënten gebruikt, is het wel belangrijk dat je goede ingrediënten gebruikt, dat proef je namelijk!
Voor als je orzo nog niet kent (where have you been?!), orzo is een steeds populairdere pastasoort die een beetje doet denken aan een kruising tussen rijst en pasta. En heeel erg lekker is natuurlijk!
Geniet ervan 🙂
Orzo salade met warmgerookte zalm
Ingrediënten
Orzo salade
- 200 gram orzo
- 2 moten warmgerookte zalm
- 200 gram cottage cheese
- 1 komkommer
- 1 sjalot
- 250 gram cherrytomaatjes
- 2 avocado's
- bosje verse peterselie
- zout en peper
Dressing
- 2 el (gerookte) olijfolie van goede kwaliteit
- 2 tl citroensap
- 3 tl cajun kruiden
Instructies
- Kook de orzo al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten kokend water.
- Trek de zalm in 'flakes' uit elkaar en doe dit in een salade schaal. Roer hier de cottage cheese doorheen.
- Maak de komkommer schoon, halveer deze en snijd in (halve) plakjes.
- Halveer de cherrytomaatjes en roer beiden door de zalm.
- Maak de avocado schoon en snijd in blokjes, roer dit ook door de zalm heen.
- Hak de peterselie fijn en doe dit ook in de schaal.
- Snijd het sjalotje heel fijn en doe dit ook in de schaal.
- Giet de orzo af en spoel deze af onder koud water zodat deze niet doorgaart. Roer dit door de zalmsalade heen.
- Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te roeren. Roer dit door de salade heen.
- Breng op smaak met peper en zout en geniet!