Japchae: Koreaanse zoete aardappel noodles

Japchae: Koreaanse zoete aardappel noodles

Ik had echt al maanden Koreaanse zoete aardappel noodles (dangmyeon) in mijn kast liggen. Om er dus een keer dit gerecht mee te maken.. alleen duurde dat dus nogal lang. En mijn probleem is dus dat ik vaak vanalles al koop, omdat ik er ‘iets mee wil’, maar daardoor puilt mijn huis dus uit van de ingrediënten om ooit ‘iets mee te doen’.

Dus op het moment probeer ik het huis wat leger te koken en dus ook echt iets met deze ingrediënten te doen :p Vandaag deel ik daarom deze heerlijke Japchae met je! Een Koreaanse wok van zoete aardappel noodles. Met lekker veel groenten en kortgebakken biefstuk.

En natuurlijk zoals je van de Koreaanse keuken gewend bent: met lekker veel smaak door de marinade van sojasaus, mirin en sesam!

Ps. Officeel hoor je het eiwit en het eigeel apart te bakken, maar ik vind het lekkerder als omeletje, vandaar dat ik het zo heb gedaan 🙂

Smakelijk!

Japchae: Koreaanse zoete aardappel noodles met biefstuk en groenten
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Japchae: Koreaanse zoete aardappel noodles

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Marinade

  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl mirin
  • 6 el donkere sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes

Japchae

  • 400 gram biefstuk
  • peper en zout
  • 200 gram shiitake
  • 250 gram dangmyeon zoete aardappel noedels
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 200 gram spinazie
  • 4 lente uitjes
  • 2 eieren

Instructies

Marinade

  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Mix dit door de rest van de ingrediënten voor de marinade.
  • Doe de helft van de marinade in een kommetje om de biefstuk in te marineren. Houd de rest in een aparte kom.

Biefstuk marineren

  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes en kruid rondom met wat peper en zout.
  • Snijd ook de shiitake in dunne plakjes. Roer dit samen met de biefstuk door de marinade heen (en houd dus de andere helft apart)

Japchae

  • Bereid de dangmyeon noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de wortel schoon, en snijd in dunne reepjes van zo'n 5 cm lang.
  • Maak ook de paprika schoon en snijd in even grote reepjes als de wortel.
  • Doe dit ook met de lente ui.
  • Zet een pan kokend (lichtgezouten) water op en blancheer hier de spinazie 30 seconden in.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de wortelreepjes 4 minuutjes in.
  • Voeg vervolgens de paprika toe, bak deze ook 2 minuutjes mee. Voeg dan de lente ui toe en bak nog 1 minuutje.
  • Voeg dan de noodles toe, samen met 1 el van de achtergehouden marinade en wok even mee op hoog vuur.
  • Doe alles over in een aparte kom. Knijp de spinazie goed uit en voeg ook toe aan de kom. Roer er nog een eetlepel van de marinade doorheen.
  • Verhit opnieuw een scheutje zonnebloemolie en bak hier de shiitake en biefstuk op hoog vuur in een paar minuten nét gaar. De biefstuk mag nog rood zijn van binnen!
  • Doe dit ook bij de noodles in de kom en probeer alles warm te houden.
  • Kluts de eieren en bak hier een heel plat omeletje van (2 minuten aan elke kant). Snijd in dunne reepjes.
  • Verdeel de japchae over 4 kommen en garneer met de eireepjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.