Buddha bowl met couscous en zoete aardappel

Buddha bowl met couscous en zoete aardappel

Ik probeer de laatste tijd wat gezonder te koken. Nog steeds draait alles om smaak en moet het gewoon lekker zijn, maar dan met iets meer groenten dan ik normaal doe. Zo ook in deze goed gevulde buddha bowl 🙂

Deze keer helemaal vega, maar je kunt er ook wat gebakken kipblokjes bij doen als je dat lekker vind. Ik vind dat niet nodig, omdat de halloumi voldoende hartigheid aan het gerecht toevoegt. Daar heb je in dit recept geen vlees voor nodig.

Ik vind vooral de dressing in dit recept echt fantastisch! Een heerlijke combinatie van hartig, zout, pittig en een beetje zout. Een dressing die de hele bowl samenbrengt. Echt heel erg goed gelukt vind ik 🙂 Wil je een snelle en gezonde maaltijd, dan is deze buddha bowl een heerlijke oplossing!

Smakelijk 🙂

Buddha bowl met zoete aardappel en halloumi
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Buddha bowl met couscous en zoete aardappel

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Geroosterde aardappels

  • 3 grote zoete aardappels
  • 1 el arganolie
  • 2 el ras el hanout kruiden
  • zout en peper
  • 1 tl sumak
  • 1 tl chilipoeder

Buddha bowl

  • 8 rode uien
  • 200 gram couscous
  • 250 gram halloumi
  • 1 pot geroosterde paprika's
  • 1 zakje verse babyspinazie
  • 1 granaatappel

Dressing

  • 2 el tahin
  • 2 el maple syrup
  • 1 el sriracha
  • 1 el arganolie
  • 1 tl limoensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Geroosterde aardappels

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in hapklare stukjes.
  • Meng de aardappels met de ras el hanout kruiden, sumak, arganolie en chilipoeder. breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de zoete aardappelen in de oven totdat ze zacht zijn. dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Buddha bowl

  • Maak de rode uien schoon en snijd in parten. Meng met 1 el arganolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster dit samen met de aardappelen in de oven totdat de uien zacht zijn en hier en daar een donker randje hebben.
  • Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Snijd de halloumi in plakken en bak deze in een droge koekenpan. Leg ook opzij totdat je het nodig hebt.
  • Snijd de geroosterde paprika's in stukjes of reepjes en haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel.

Dressing

  • Meng voor de dressing alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar met een garde.
  • Verdeel de couscous, geroosterde aardappelen, geroosterde uien, geroosterde paprika, halloumi en spinazie over 4 bowls. Bestrooi met de granaatappelpitjes en besprenkel met de dressing.
  • Ik had ook nog wat krokante kikkererwten liggen die ik er overheen strooide. Niet per se nodig, wel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.