Couscous harissa bowl met linzen en halloumi

Couscous harissa bowl met halloumi

Ik probeer tegenwoordig steeds meer te koken met ingrediënten waar ik normaal gesproken niet zo snel mee kook. Met linzen heb ik bijvoorbeeld nog maar weinig ervaring. Deze keer maakte ik een couscous-linzen bowl die ik op smaak bracht met harissa en ras en hanout. En aftopte met een frisse komkommer-cherrytomaat salsa. En wat heerlijke krokant gebakken halloumi!

Een heerlijke voedzame bowl en niet zo moeilijk om te maken. Ik maakte deze bowl namelijk ook op een doordeweekse avond en dat ging helemaal prima. Lekker snel klaar en wat je over hebt, kun je prima de volgende dag als lunch meenemen.

Ik gebruikte kant-en-klare linzen. Ik vind die van HAK wel handig, maar je hebt ze vast ook van andere merken. Even afgieten en ze zijn klaar voor gebruik. Perfect voor een snelle maaltijd.

Enjoy 🙂

Couscous harissa bowl met linzen en halloumi
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Couscous harissa bowl met halloumi

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Couscous harissa bowl

  • 200 gram parelcouscous
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 tl rasl en hanout kruiden
  • 380 gram linzen
  • 1 el harissa
  • 1 tl maple syrup
  • 1 tl limoensap
  • zout en peper

Komkommer salsa

  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram feta
  • bosje verse koriander

Toppings

  • 225 gram halloumi
  • magere yoghurt

Instructies

Couscous harissa bowl

  • Kook de parelcouscous mooi beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Fruit hier de uien in aan totdat ze net zacht zijn
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg dit toe aan de uien in de pan. Voeg de ras el hanout kruiden toe en bak alles even kort.
  • Giet de linzen af en voeg deze toe aan de pan. Voeg nu ook de harissa, maple syrup en het limoensap toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.

Komkommer salsa

  • Haal de uiteinden van de komkommer en snijd de komkommer in kleine blokjes. Doe dit in een kom.
  • Snijd de tomaatjes in stukjes en doe dit bij de komkommer. Snijd ook de feta in stukjes (of verkruimel) en roer dit door de komkommer en tomaat. Knip hier ook de koriander bij en roer goed door elkaar. Zet opzij.

Toppings

  • Snijd de halloumi in plakken en bak dit in een droge koekenpan mooi bruin aan beide kanten.
  • Roer de parelcouscous door het linzen-mengsel en verdeel dit over 4 kommen (of borden). Verdeel hier ook de halloumi en de komkommer salsa overheen. Garneer met wat magere yoghurt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.