Dit recept is eigenlijk ontstaan doordat we ingrediënten moesten opmaken die we nog in huis hadden. Zo hadden we een paar verse maiskolven over van een barbecue en ik heb sowieso altijd garnalen in de diepvries, omdat dat gewoon altijd fijn is om in huis te hebben. Tegenwoordig lunch ik weer veel met salades, dus ook komkommer en cherrytomaatjes heb ik dan standaard in huis.
Gelukkig heb je op die manier al snel een lekkere simpele salade op tafel! Zeker met wat lekkere pasta erdoor, die je natuurlijk ook altijd wel in huis hebt. Ik heb bijvoorbeeld altijd wel een zakje orzo liggen, en dat gaat echt perfect in zo’n salade!
Breng ‘m op smaak met wat tabasco (lekker veel als je van een beetje pit houdt), en wat limoensap om de salade nog frisser te maken! Een beetje zout en peper voor de smaak en je hebt een simpele, maar heerlijke Mexicaans getinte orzo salade op tafel staan!
Geniet ervan 🙂
Orzo salade met mais en cajun garnalen
Ingrediënten
- 200 gram orzo
- 2 maiskolven
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- 1 blikje kidney- of zwarte bonen
- 2 el cottage cheese
- 1 el limoensap
- paar druppels tabasco
- zout en peper
Cajun garnalen
- 300 gram garnalen
- 2 el cajunkruiden
- scheutje olie
Garnering
- bosje verse koriander
- krokante mais
Instructies
- Kook de orzo al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
- Kook de maiskolven in zo'n 15 minuutjes mooi gaar in gezouten water. Laat afkoelen en snijd dan de maiskorrels van de kolven en doe in een grote saladekom.
- Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en doe deze in de kom bij de maiskorrels.
- Maak de komkommer schoon en snijd deze in blokjes. Voeg dit ook toe
- Laat het blikje bonen uitlekken en voeg dit ook toe aan de groenten in de kom.
- Voeg hier nu ook de cottage cheese aan toe en breng op smaak met de tabasco, limoensap, zout en peper.
- Roer er vervolgens de gekookte orzo doorheen.
Cajun garnalen
- Verhit een scheutje olie in een pannetje en bak hier de garnalen in, samen met de cajun kruiden. Bak kort, totdat de garnalen nét gaar zijn.
- Verdeel de salade over 4 kommen en verdeel hier de cajun garnalen over.
- Garneer met verse koriander en krokante mais.