Pintxos met Spaanse knoflook kip

Pintxos met Spaanse kip

Als onderdeel van een Spaanse pintxos avond, maakte ik deze heerlijke pintxos met Spaanse knoflook kip. Gebaseerd op mijn heerlijke recept voor Spaanse kipkluifjes, maakte ik nu een versie met kippendijen, om samen met wat aïoli op een stokbroodje te serveren en dat is ook hartstikke lekker!

Pintxos zijn lekkere Spaanse hapjes afkomstig uit het Noorden van Spanje: Baskenland. Daar eet je pintxos als hapje bij een lekker glaasje bier of wijn. Heb je een drankje met wat pintxos bij een barretje gedaan, dan is het niet gek als je doorgaat naar het volgende barretje voor een nieuw drankje met wat lekkere pintxos erbij! Klinkt goed, toch?

Maar dus ook leuk om gewoon lekker zelf thuis te maken en te serveren met wat zelfgemaakte sangria bijvoorbeeld, of gewoon met een lekker glaasje bier of wijn erbij. Bekijk ook mijn andere pintxos recepten voor een complete pintxos avond!

Smakelijk 🙂

Pintxos met Spaanse knoflook kip
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pintxos met Spaanse kip

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 8 pintxos
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • scheutje olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 scheutje witte wijn
  • paar druppels tabasco
  • 1 mespunt chiliflakes
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • verse peterselie als garnering
  • 1 klein stokbroodje
  • aïoli

Instructies

  • Dep de kippendijen droog en halveer ze.
  • Bestrooi ze met het gerookt paprikapoeder totdat ze rondom bedekt zijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijen rondom bruin.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze. Bak de knoflook ongeveer 2 minuten mee met de kip, totdat ze net verkleurd zijn. Blus af met een scheutje witte wijn.
  • Voeg de tabasco en chiliflakes toe naar smaak. Verkruimel het kippenbouillonblokje erover en roer goed door.
  • Laat de kip zonder deksel, onder regelmatig roeren, garen totdat het vocht bijna volledig is verdampt.
  • Snijd 8 mooie grote sneden van het stokbroodje af en bestrijk deze met wat aïoli.
  • Beleg de broodjes met de kip en garneer met wat verse peterselie.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.