Ik ben gek op Sangria! En maak het op bijna elk feestje wel. Iedereen vindt het lekker en het drinkt weg als limonade. Het is geen Sangria zoals je in Spanje vindt, ik doe er namelijk ook wat port bij, wat weer meer een toevoeging uit de Portugese keuken is, maar wel heel erg lekker!
Qua fruit kies ik voor verse aardbeien, blauwe bessen en sinaasappel. Maar wat dat betreft kun je losgaan hoor. Kies vooral het fruit dat je zelf lekker vindt 🙂 Ik zou wel altijd wat sinaasappels toevoegen, want dat hoort wel in een echte sangria!
Voorheen gebruikte ik altijd een ander recept voor rode sangria, maar dit is toch zeker wel een verbeterde versie! Met lekker veel verschillende soorten alcohol en een beetje vers sinaasappelsap en citroensap 🙂 En verder een goede Spaanse rode wijn (niet te zoet), rode port en licor 43. Zo simpel kan een goede sangria zijn!
Geniet ervan!
Sangria: Zelfgemaakte rode sangria
Ingrediënten
- 500 ml goede Spaanse wijn bijv. tempranillo of rioja
- 100 ml ruby port
- 100 ml licor 43
- 1 el suiker
- sap van 3 perssinaasappels
- sap van 1 citroen
- 1 kaneelstokje
- aardbeien
- sinaasappels
- blauwe bessen
- frambozen
Instructies
- Meng de rode wijn, port, licor 43 en de suiker in een ruime kan. Pers hier de sinaasappels en de citroen bij en roer goed door. Doe het kaneelstokje er ook bij.
- Snijd het verse fruit in stukjes en doe dit bij de sangria. Geniet ervan!