Eendenragú met portsaus en vijgen

Eendenragú met portsaus en vijgen

Ik ben dus echt groot fan van de blikken confit de canard (die je o.a. bij de Jumbo kunt kopen). Niet alleen zijn de eendenbouten heerlijke, je kunt het eendenvet ook nog gebruiken om bijvoorbeeld aardappeltjes in te roosteren, zó lekker!

Deze keer maakte ik er een ragú van, geïnspireerd op een gerechtje dat ik in Italië heb gegeten. Aan het Gardameer in Sirmione at ik een heerlijke risotto met duif en vijgen in een portsausje, met pastinaakpuree. Net anders natuurlijk, maar ik vond de smaakcombinatie heerlijk en dat kun je ook prima met eend maken. Helemaal fijn omdat je deze eend gewoon in de supermarkt kunt kopen 🙂

Ik maakte er ook zelf verse pasta bij, maar je kunt tegenwoordig ook heerlijke verse pasta in de supermarkt krijgen. Omdat deze maaltijd onderdeel was van een meergangen diner, maakte ik er niet heel veel pasta bij, maar dat kun je zelf kiezen natuurlijk 🙂 Ook lekker met een simpele frisse salade erbij!

Smakelijk 🙂

Eendenragú met portsaus, vijgen en pijnboompitjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Eendenragú met portsaus en vijgen

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 blik confit de canard
  • 2 el eendenvet
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 250 ml tawny port
  • 350 ml wildfond of kippenfond
  • zout en peper
  • 400 gram verse tagliatelle

Garnering

  • 6 gedroogde of verse vijgen
  • 50 gram pijnboompitjes
  • verse peterselie
  • chiliflakes optioneel
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Haal de eendenbouten uit het blik en verwijder zoveel mogelijk vet.
  • Pluk het vlees van de botjes af en trek in mooie draadjes zodat je een soort pulled duck krijgt, leg opzij.
  • Verhit 2 el eendenvet in een diepe stoofpan. Maak de uien schoon en snipper deze. Bak de uien mooi glazig in het eendenvet.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de ui in de pan en bak nog zo'n minuutje mee.
  • Voeg het eendenvlees toe aan de pan, samen met de tomatenpuree en bloem. Roer alles goed door elkaar en bak een paar minuutjes totdat de bloem gaar is.
  • Blus af met de port en fond en roer goed door. Laat de ragú op laag vuur pruttelen (zonder deksel) totdat de saus wat is ingedikt.
  • Breng de eendenragú evt. op smaak met peper en zout.
  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Garnering

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze mooi lichtbruin zijn.
  • Snijd de vijgen in stukjes. Serveer de pasta met de ragú en garneer met de vijgen, pijnboompitjes, verse peterselie, evt. wat chiliflakes en geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.