Een heel erg makkelijk, maar ook een heel erg lekker voorgerechtje. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen, is het inkoken van de saus en alles mooi opmaken. Ik kocht de gerookte eendenborst uit het Delicieux assortiment van de Lidl. Die hebben rond de feestdagen namelijk heel veel lekkere en leuke dingen in het assortiment! En niet te duur natuurlijk 🙂
De vijgen vond ik volgens mij bij de Jumbo, maar zul je vast op meer plekken kunnen vinden. Kijk ook even bij je supermarkt of ze van die leuke kiemgroenten hebben om het mooi mee te versieren. Maakt eigenlijk niet zoveel uit wat voor iets, als het er maar leuk uitziet. Qua smaak gaat het er maar om dat je iets fris en knapperigs toevoegt.
Ook fijn, je kunt alles eigenlijk al van te voren opmaken! Zorg dan alleen dat je de saus en de kiemgroenten pas op het laatste toevoegt, net voor het serveren. Dan blijft je gerecht het lekkerst en het mooist!
Smakelijk 🙂
Gerookte eendenborst met vijgen
Ingrediënten
Rode wijnsaus
- 200 ml rode wijn
- 200 ml vleesfond
- zout en peper
Gerookte eendenborst met vijgen
- 90 gram gerookte eendenborst in plakjes
- 4 verse vijgen
- kiemgroenten
- pecan nootjes
Instructies
Rode wijnsaus
- Kook de wijn en het fond op middelhoog vuur in tot een wat dikkere saus. Je houdt dan nog maar een heel klein laagje over.
Gerookte eendenborst met vijgen
- Verdeel de plakjes eendenborst over 4 bordjes. Snijd de vijgen in kleine partjes en plaats deze tussen de plakjes eendenborst.
- Giet de saus over de eendenborst. Verdeel hier vervolgens wat van de kiemgroenten overheen. Hak de pecan nootjes grof en strooi dit over de eendenborst heen. Maak af met wat zout en peper.
De gerookte eendenborst lijkt me heel lekker dus ga ik maken. Er wordt gesproken over mictokruiden. Geen idee en er staat ook niet bij wat het is
Hoi Jos, Daar bedoel ik dit mee https://www.ah.nl/producten/product/wi365474/ah-pittige-kiemgroente zal het iets duidelijker bij het recept zetten ?
Bedankt. Ga een poging wagen en zal ook beoordeling geven. Lijkt me erg lekker
eet je de eendeborst koud?
Jazeker!
De rode wijn saus warm erover of kan het ook koud?
Kan ook koud, let er dan wel even op hoe ver je ‘m inkookt, want als de saus afkoelt, dan wordt ie wat dikker. Maar je kunt ‘m altijd weer even wat dunner maken met een klein beetje water. Geniet ervan!