Mexicaanse risotto met cajun garnalen

Mexicaanse risotto met cajun garnalen

Deze stond al een tijdje op mijn lijstje. En aangezien ik juist in de zomer graag met bier, wijn en andere dranksoorten kook, was ie nu perfect! En ik hoefde er de deur niet voor uit, want we hadden alles al in huis. Ook wel fijn af en toe! 🙂

Ik vind risotto echt zo’n gerecht dat zich leent voor alle soorten smaken. Toen ik tegen manlief vertelde wat we gingen eten, keek ie me wel heel vreemd aan. Want deze smaken horen niet bij risotto. Vond ie dus gek :p Maar uiteindelijk vond hij (en ik ook) het gelukkig wel erg lekker! Een vrij simpel gerechtje dat perfect is voor een doordeweekse avond. Wat je lekker in de zon kunt opeten met natuurlijk een koud biertje erbij!

Ben je nou net zo gek op risotto als ik? Probeer dan zeker eens een van mijn andere risotto gerechten! Die zijn wel wat Italiaanser dan deze, maar ik maakte ook een keer een Japans geïnspireerde risotto met miso en soja, ook heel erg lekker!

Smakelijk!

Mexicaanse risotto met cajun garnalen en Mexicaans bier
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Mexicaanse risotto met cajun garnalen

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf saffraan
  • 200 gram risottorijst
  • half flesje Mexicaans bier (bijvoorbeeld Desperados)
  • halve liter garnalenbouillon (of visbouillon)
  • 24 rauwe garnalen
  • 2 el cajun kruiden
  • klein blikje mais
  • bosje verse koriander

Instructies

  • Maak de sjalot en knoflook schoon en snipper deze. Bak in een klein scheutje zonnebloemolie totdat ze net glazig zijn. Voeg de saffraan, komijn en paprikapoeder toe en bak eventjes mee. Voeg de risottorijst toe en bak ook een minuutje mee. Blus af met het halve flesje bier.
  • Voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Doe er telkens pas een nieuwe soeplepel bouillon bij als de vorige volledig is opgenomen door de risotto. Binnen 20 minuten is de risotto gaar en is alle bouillon opgenomen. Giet de mais af en roer door de risotto heen.
  • Dep de garnalen droog en roer hier de cajunkruiden doorheen. Bak in een scheutje zonnebloemolie in 2 minuutjes gaar op hoog vuur. Schep de risotto op een bordje, schep hier de garnalen op en garneer met wat verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.