Rode curry met zalm en tomaatjes

Rode curry met zalm en tomaatjes

We hadden weer eens een heerlijk stukje verse zalm van de markt gehaald! En dat heeft vaak niet zo heel veel nodig. En persoonlijk vind ik zalm ook het lekkerst als deze nog mooi roze is van binnen. Dus of je zalm nu bakt of op deze manier stooft in een currysaus, de binnenkant moet gewoon nog mooi roze en flaky zijn! Dan is zalm op z’n best 🙂

En een rode curry is natuurlijk altijd lekker. Met wat verse groenten er in en een vers stukje zalm, yumm! Ik kookte er wat noedels bij. Maar dit is ook hartstikke lekker met rijst of gewoon zo met een lepel erbij. Persoonlijk vind ik curry namelijk zo lekker dat ik het gewoon zo kan weglepelen. En zeker met een mooi stuk roze flaky zalm er in!

Pas wel op met de cherrytomaatjes! Ze zijn superlekker als je ze er heel in doet, maar ze worden ook wel heeel erg warm van binnen. Als je er in bijt, dan kunnen de hete sappen er dus zo uit spatten. Voorzichtig eten dus 🙂

Smakelijk!

Rode curry met zalm, tomaatjes, courgette, peultjes en doperwtjes

Rode curry met zalm en tomaatjes

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of vijzel

Ingrediënten

Rode currypasta

  • 2 rode pepers (zonder zaadlijsten)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 1,5 el gemalen koriander
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm)
  • 1 el garnalenpasta (trassie)
  • zout en peper
  • flinke scheut zonnebloemolie

Rode curry met zalm

  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 1 tl bruine suiker
  • 4 zalmfilets zonder huid
  • 1 courgette
  • 100 gram peultjes
  • 200 gram verse doperwten
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • cashewnoten
  • paar takjes verse koriander

Instructies

Rode currypasta

  • Maak de rode pepers, sjalotten en knoflook schoon en snijd in grove stukken. Maak het citroengras schoon en snijd het wit in ringetjes. Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in de keukenmachine en voeg zoveel olie toe totdat je een mooie smeuïge pasta krijgt.

Rode curry met zalm

  • Bak de rode currypasta in een diepe stoofpan met dikke bodem totdat deze heerlijk begint te geuren. Voeg dan de kokosmelk, vissaus, bruine suiker, en het sap van 1 limoen. Roer goed totdat je een mooie egale saus hebt.
  • Snijd de courgette in blokjes. Leg de zalmfilets in de curry en leg hier de groenten omheen. Als het goed is staat de zalm nu net onder. Doe het deksel op de pan en laat dit zo'n 8 minuutjes pruttelen. Garneer met de cashewnoten en verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling