Cajun kip traybake

Cajun kip traybake

Ik ben volgens mij nogal laat met m’n traybakes, maar ik ben fan! Zo makkelijk om te maken en echt lekker! Ik maakte eerder al een traybake met kabeljauw, en deze keer ging ik voor een Mexicaanse stijl traybake met cajun kip en lekker veel groenten. En ik serveerde er mijn burrito-dipsausje bij! Je weet wel die van de Knorr burrito’s? Het lekkerste aan heel dat Knorrpak :p Nou geloof me, die van mij is net zo lekker (of lekkerder?) 😉

Ik kerf mijn drumsticks eigenlijk altijd in, niet alleen voor een ovenschotel maar ook als ik een stoofpotje maak bijvoorbeeld. Dat zorgt er niet alleen voor dat de smaken beter intrekken, maar ook dat de kip eerder gaat is. En dat is voor deze traybake wel handig. Je wil namelijk niet dat de kip nog rauw is en de groenten al te ver zijn. Op deze manier is alles tegelijk gaar, wel zo handig 🙂

Knijp er (als je wil) ook nog wat partjes citroen of limoen overheen voor het eten. Geeft een heerlijke frisse punch aan je kip! Ik vind dit heerlijk zo als avondeten, maar als je je koolhydraten mist, kun je er wraps bij eten en je groeten, kip en saus hierin rollen 🙂

Smakelijk!

Cajun kip traybake met crème fraîche dip
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Cajun kip traybake

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Cajun kip traybake

  • 1 kilo kip drumsticks
  • 4 el cajunkruiden
  • 4 rode uien
  • 4 rode puntpaprika's
  • 1 groot blik maiskorrels
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 rode pepers
  • (gerookte) olijfolie
  • zout en peper

Crème fraîche dip

  • 250 ml crème fraîche
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 el uienpoeder
  • 0,5 el gedroogde peterselie
  • klein scheutje citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Cajun kip traybake

  • Kerf de kipdrumsticks rondom in met een scherp mes zodat de kruiden goed kunnen intrekken én de kip sneller gaar is.
  • Wrijf de kip goed in met de cajunkruiden. Ik gebruik het liefst mijn zelfgemaakte, omdat die van de supermarkt altijd veel te zout zijn en verder weinig smaak hebben. Leg de gekruide kip voor nu even opzij.
  • Pak een grote ovenschaal. Maak de rode uien schoon en snijd in parten. Maak ook de paprika's schoon en snijd in even grote stukken. Doe dit samen in de ovenschaal.
  • Doe hier ook de hele cherrytomaatjes bij. Giet de mais af en roer dit samen met de cherrytomaatjes door de overige groenten in de ovenschaal.
  • Maak de rode pepers schoon en snijd in kleine stukjes. Verdeel dit samen met wat olijfolie over de groenten in de ovenschaal. Schep om met wat peper en zout naar smaak.
  • Leg hier de kip op en bak in 30 tot 45 minuten gaar in de oven.

Crème fraîche dipsaus

  • Maak ondertussen de crème fraîche saus door de knoflook in de crème fraîche uit te persen. Meng hier vervolgens het uienpoeder, de peterselie en het citroensap doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de cajun kip traybake samen met de dipsaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.