Pasta alfredo met cajun gamba's

Pasta alfredo met cajun gamba’s

Ik had tot nu toe dus nog nooit pasta alfredo gemaakt en pas één keer een hapje van iemand anders geproefd. Werd wel tijd dus! Ik maakte wel een wat andere variant met een fusion twist. Want ik combineerde de romige pasta alfredo met kruidige zoete cajungamba’s en dan krijg je echt een heerlijke maaltijd!

De romige pasta(saus) combineert namelijk heerlijk met de wat scherpere smaak van de gamba’s. Zeker als je de boter waarin je ze gebakken hebt er ook nog een beetje overheen giet. Ik vind het echt een topgerechtje. Gezond is het natuurlijk niet, want het is een mega vet gerecht. Maar serveer er een salade bij en eet het niet elke week, dan komt het wel goed :p

Ik maak tegenwoordig zelf mijn cajun kruiden omdat ik die uit de supermarkt veel te zout vind. Kijk even of je cajunkruiden kunt vinden met minder zout, gebruik anders mijn recept voor cajunkruiden.

Smakelijk!

Pasta alfredo met cajun gamba's
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta alfredo met cajun gamba’s

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

Pasta alfredo

  • 300 gram korte pasta naar keuze
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 1 el gemengde Italiaanse kruiden
  • 120 gram geraspte parmezaanse kaas
  • pastawater
  • zout en peper

Cajun gamba's

  • 300 gram gepelde rauwe gamba's
  • 2 el cajunkruiden
  • klontje boter

Garnering

  • verse peterselie
  • exra parmezaanse kaas

Instructies

Pasta alfredo

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar het pastawater na het afgieten.
  • Verwarm de boter in een ruime pan. Maak de knoflook schoon en snipper deze. Bak de knoflook een paar minuutjes zachtjes in de boter.
  • Voeg vervolgens de kookroom en de Italiaanse kruiden toe. Roer goed door elkaar en laat zachtjes pruttelen.
  • Voeg dan de geraspte parmezaanse kaas, samen met 1 soeplepel van het pastawater toe en roer goed door totdat je een mooie egale saus hebt. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de pasta doorheen en houd warm.

Cajun gamba's

  • Dep de gamba's droog en schep ze om met de cajun kruiden. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hier de gamba's kort in totdat ze net gaar zijn en opkrullen.
  • Verdeel de pasta over 4 borden en schep hier de gamba's overheen. Garneer met verse peterselie en wat extra parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.