Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Maart. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je in petto! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?
1. Pasta met ribeye en een eitje
Deze pasta met paddenstoelen en ribeye steak ziet er denk ik extra leuk uit door het gebakken kwarteleitje bovenop. Verder is deze pasta natuurlijk ook super lekker! Met een heerlijke romige saus met superveel smaakmakers zoals truffelmayonaise, mosterd en worcestershiresaus. Niet echt Italiaans dus, maar wel echt superlekker en mega smaakvol! Dit wil je gewoon proberen 🙂
2. Karamel stroopwafel cheesecake
Sinds ik eens zelf een gebakken cheesecake heb gemaakt, ben ik er echt groot fan van. Ik vond het eerst vaak een beetje saai, maar misschien had ik gewoon nog nooit een goede gehad :p deze keer maakte ik een cheesecake met karamel erdoor en lekker veel grofgehakte stroopwafel bovenop. Met een beetje zeezout om de karamel wat op te halen. Zo zet je een heerlijk gebakje (of dessert) of tafel! 🙂
3. Kip in de hoed
Ok, toen ik hier dus van hoorde, kon ik me echt niet indenken dat dit lekker zou zijn. Een hartige taart met een vulling van kip-kerrie, maar dan ook nog met vlaaikersen erdoorheen. Raar toch? Maar omdat ik toch van veel mensen hoorde dat het écht lekker is, wilde ik het ook wel eens zelf proberen. Volgens mij van origine ooit een recept in de Allerhande en daarna zo vaak nagemaakt door verschillende foodies, dan mijn versie natuurlijk niet kon uitblijven 🙂 En: verrassend lekker!
4. Pasta met rode pesto en amandelen
Dit recept stond eigenlijk echt al heel erg lang online. Dus ik wilde er een nieuwe foto van maken en ik besloot er ook een leuke twist aan te geven. In principe was dit namelijk gewoon een pasta met rode pesto. Maar ik paste het recept wat aan en maakte de rode pesto met gerookte amandelen. En ik bestrooide de pasta ook nog rijkelijk met die gerookte amandelen. Nog lekkerder dus, dan ‘gewone’ pasta pesto rosso!
5. Witte chocoladekoekjes met yuzu
Ik kocht een hele lading verschillende soorten jammetjes en karamels bij Bonne Maman. Die hebben namelijk veel meer dan de (vaak saaie) producten in de supermarkt. Ik kocht er onder andere een doosje kleine potjes yuzu jam. En daar maakte ik deze superleuke mini witte chocoladekoekjes van! Met als basis mijn chocolate chip cookie recept, maar dan net wat anders 🙂
6. Chai cake
Ik weet niet of je nou officieel de kruiden chai noemt, of de thee. Maar either way, ik maakte zelf chai kruiden en bakte daar een plaatcake van. Superlekker kruidig, met een heerlijke fluweelzachte romige topping van botercrème met wat kaneel. Wat weer supergoed gaat bij de kruidige cake! Een heerlijke chai cake dus. De chai kruiden maak je dus zelf, en daar gaat onder andere zwarte peper in, wat natuurlijk verrassend is voor een cake, maar ook erg lekker!
7. Kip paprikash soep
Kip paprikash is eigenlijk gewoon een Hongaars stoofpotje van kip in een saus van Hongaars paprikapoeder. En daar maakte ik graag een leuke variant van in de vorm van een soepje. Ik maak eigenlijk helemaal niet zo vaak soep, maar ik maakte een tijd terug echt een mega lekkere Hongaarse paddenstoelensoep. Dus dat idee combineerde ik met de kip paprikash en daar kwam deze heerlijke soep uit!
8. Zoutvlees masala
Voordat ik weer de hele Surinaamse community over me heen krijg: dit is geen authentiek recept. Ik ben gewoon groot fan van experimenteren en leuke varianten maken op gerechten die nét wat anders zijn. Deze masala maakte ik dus met zoutvlees. Terwijl dit normaal vaak met kip wordt gemaakt. Please don’t shoot me, want het is gewoon lekker! Vooral zelf eerst eens proberen dus 🙂
9. Griekse worstjes met paprika
Ik kocht een tijdje terug een paar heerlijke Griekse worstjes bij een Grieks delicatessenwinkeltje bij mij in de buurt. En deze kwam ik nog eens tegen in mijn vriezer. Dus ik ging eens op onderzoek uit om te kijken wat voor lekker is daar mee kon maken. En daar kwam dit heerlijke simpele gerechtje uit van gebakken Griekse worstjes met paprika in een tomatensausje, met wat verkruimelde feta eroverheen! Heerlijk weer 🙂
10. Kip siam
Dit was eigenlijk al een heel oud recept. Ik maakte dit toen ik net begon met EvieKookt en ik het leuk vond om de meest bekende Knorr wereldgerechten na te maken. Maar dan dus lekker zelf. Deze Kip Siam had daardoor nog een erg oude foto waar ik niet zo heel blij mee was, dus ik maakte het gerecht opnieuw. Verder niets aan het recept aangepast, want dat was gewoon lekker zoals het was. Zeker eens proberen!
Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂