10 Beste recepten van Maart

10 Beste recepten van Maart

Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Maart. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je in petto! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?

1. Lasagne van Spaans stoofvlees

Lasagne met Spaans stoofvlees

Deze lasagne was niet alleen superlekker, hij werd ook supergoed ontvangen. Logisch eigenlijk ook wel, want wat kan hier nou niet lekker aan zijn?  In plaats van bolognesesaus gebruik ik een saus van Spaans stooflvees met chorizo. In combinatie met bechamelsaus en lekker veel kaas natuurlijk zodat het wel nog een echte lasagne is!

2. Thaise panang curry

Ik ben altijd al groot van fan curry’s of ze nou uit Thailand, Maleisië of India komen (of ergens anders), elke regio heeft weer zijn eigen manieren en eigen smaken, maar een curry is eigenlijk altijd lekker! Deze keer ging ik voor een heerlijke Thaise Panang curry. Die ook superlekker werd gelukkig!

3. Risotto met krab

Afgelopen maand ging ik met Michelle de keuken in voor een nieuwe wijn-spijs combinatie en daar kwam deze heerlijke krab risotto met lekker veel parmezaanse kaas en citroen uit. En de wijn van Michelle paste er ook fantastisch bij! Meer weten over deze wijn-spijs combi? Zet ‘m dan vooral op het menu!

4. Kimchi gyoza

Ik ben zelf groot fan van kimchi, dus ik probeer er regelmatig een lekker receptje mee te maken. Deze keer maakte ik verschillende soorten gyoza, waaronder deze heerlijke kimchi gyoza, of mandu zoals ze deze heerlijke dumplings in Korea noemen. Deze keer maakte ik het mezelf makkelijk en gebruikte ik kant-en-klare gyoza vellen, wel zo makkelijk.

5. Panbroodjes met chorizo en gamba’s

Dit soort broodjes vind ik heerlijk om te maken. Ik gebruik er mijn basis pita recept voor en kan ze telkens weer met een nieuwe vulling maken. Deze keer ging ik voor een heerlijke vulling van chorizo(gehakt) en gamba’s. Een fantastische combi vind ik, want het zoute van de chorizo past perfect bij het zoete van de gamba’s.

6. Pittige pasta

Het recept is niet nieuw, de foto wel, dus heb ik deze pittige pasta afgelopen maand opnieuw met jullie gedeeld en daardoor werd dit recept weer goed bezocht! Je maakt deze pittige pasta met zelfgemaakte rode pesto, sambal en room en daardoor krijg je een heerlijke smaakvolle, romige en pittige tomatensaus. Genieten dit 🙂

7. Passievruchten panna cotta

Ik maak vaker panna cotta, want het is zo’n heerlijk makkelijk nagerecht en met ongeveer elke smaak(combinatie) te maken. Deze keer maakte ik er ook een heerlijke passievruchtensaus bij. De panna cotta zelf is van passievrucht, mango en kokos en dus heerlijk zoet maar ook een beetje zuur. Prachtige combi weer.

8. Amarula koffie ijs

Ik vind het heerlijk om nagerechten te maken met drank er in. Dit geeft namelijk een heerlijke extra dimensie aan het gerecht. Deze keer besloot ik om mijn koffie ijs te verrijken met Amarula; een heerlijke romige likeur uit Afrika. En natuurlijk serveer je dit koffie Amarula ijs mét een glaasje Amarula. Zo is het helemaal af.

9. Rozen Madeleines

Sinds ik een Madeleine vorm heb, bak ik deze cakejes (of zijn het koekjes?) regelmatig! Je kunt met Madeleines namelijk eindeloos variëren. Deze keer maakte ik Madeleines met rozen aroma en voor het beeld kleurde ik ze ook roze met wat kleurstof. Niet per se nodig, maar past wel goed bij de smaak 🙂

10. Pompoencake

Deze pompoencake werd ook echt fantastisch ontvangen door jullie. Snap ik, want deze pompoencake heeft alles wat je wil. Hij is heerlijk kruidig, smeuïg, fudgy zelfs, niet te zoet én er zit een heerlijke monchou frosting bovenop. Ook versierde ik ‘m nog, gewoon omdat ik dat er leuk uit vond zien, met wat gezellige sprinkles. Doet niet veel voor de smaak, maar ziet er wel leuk uit 😉

Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.