Chai cake met chai botercrème frosting

Chai cake

Ik vind chai kruiden echt naar de koude maanden smaken. Dat komt denk ik nog het meeste door de kaneel. Maar ook de geur van nootmuskaat en kruidnagel doet me erg aan de winter denken. Ik denk dat ik daarom zin had om een chai cake te maken. Of in ieder geval om iets te maken met chai kruiden. Want ik wil ook nog graag een keer chai ijs maken!

Deze cake is heerlijk kruidig en op smaak gebracht met zelfgemaakte chai kruiden. Je maakt ‘m af met een heerlijke zachte botercrème frosting. Dat past heerlijk bij de kruimelige kruidencake. Ik strooide ook nog wat kaneelsuiker over de topping, maar dat was niet per se nodig. Wel lekker hoor! 😉

Dit past dus echt perfect bij een kopje chai (chai = hindoestaanse thee)! Maar kan ook gewoon bij een kopje koffie als tussendoortje of als afsluiter van je diner! Maar ik vind chai wel echt het lekkerst om hierbij te drinken. Haalt het beste in de cake naar boven 🙂

Smakelijk!

Chai cake met chai botercrème frosting
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Chai cake

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 chai cake
Author: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • rechthoekige springvorm

Ingredients

Cakebeslag

  • 200 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 2 el kaneel
  • 1 el gemalen kardemom
  • 1 el gemalen gember
  • 1 tl versgeraspte nootmuskaat
  • 0,5 tl gemalen kruidnagel
  • 0,5 tl gemalen zwarte peper
  • 0,5 tl gemalen piment

Frosting

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el karamel (optioneel)

Instructions

Chai cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een rechthoekige platte bakvorm (brownievorm) in met boter.
  • Mix de boter met de suiker tot een luchtig bleek mengsel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe (tijdens het mixen) en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
  • Mix hier vervolgens het blikje gecondenseerde melk en het vanille extract doorheen.
  • Mix in een aparte kom het zelfrijzend bakmeel en het mespunt zout met de kruiden en voeg dit toe aan het cakebeslag. Mix tot een mooi egaal beslag.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort hier het beslag in, strijk het beslag mooi glad.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar. Test eventueel met een satéprikker. Als deze er schoon uit komt, dan is de cake gaar. Laat de cake volledig afkoelen in de bakvorm afkoelen.

Frosting

  • Mix voor de topping de roomboter, poedersuiker, kaneel, het vanille extract en de karamel tot een mooi glad en luchtig mengsel. Je mag de frosting best 5 tot 10 minuutjes mixen voor een luchtige frosting.
  • Strijk de frosting over de bovenkant van de chai cake totdat je een mooie evenredig verdeelde laag hebt. Bestrooi eventueel met wat kaneelsuiker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.