Pasta met halloumi en 'nduja in tomatensaus

Pasta met halloumi en ‘nduja

Halloumi in een pastagerecht? Ja en eerlijk is eerlijk, dat is gewoon lekker! 🙂 Ik heb eerder ook wel eens halloumi door een curry gedaan en dat vinden mensen ook soms gek, maar halloumi is gewoon heel erg veelzijdig en past echt bij heel veel verschillende soorten gerechten.

In deze pasta combineert de hartige halloumi heerlijk met de pittige ‘nduja. Lekker samen in een smaakvolle simpele tomatensaus. Omdat het zo’n simpele saus is, kies ik wel voor kwaliteit ingrediënten. Het liefst gebruik ik San Marzano tomaten, laatst had de Albert Heijn deze gewoon, maar als je ze echt niet kunt vinden, kun je ook romatomaten gebruiken.

En ‘nduja koop ik het liefst aan een stuk in plaats van uit een potje. Als ik heel eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik die uit een potje nog niet heb gehad. Maar ik vind de verse er een stuk beter uitzien en dat moet toch eigenlijk ook wel gewoon lekkerder zijn dan uit een potje?

Geniet ervan!

Pasta met halloumi en 'nduja in tomatensaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met halloumi en ‘nduja

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

  • 300 gram korte pasta naar keuze
  • scheutje olijfolie
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 gram 'nduja
  • 500 gram san marzano tomaten of romatomaten
  • 1 tl balsamico azijn
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 250 gram halloumi

Garnering

  • verse basilicum
  • extra parmezaanse kaas
  • chiliflakes

Instructions

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olie in een grote (wok)pan en bak ze glazig.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de pan. Bak nog zo'n 2 minuutjes mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg nu ook de 'nduja toe en blijf roeren totdat deze helemaal is gesmolten.
  • Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg deze vervolgens ook toe aan de pan. Breng op smaak met de balsamico azijn, de parmezaanse kaas, peper en zout (naar smaak). Roer goed door en laat op middelhoog vuur zo'n 15 minuutjes pruttelen totdat de tomatensaus wat ingedikt is.
  • Snijd de halloumi in plakjes en bak deze in een aparte droge (koeken)pan mooi lichtbruin en krokant. Snijd vervolgens in stukjes.
  • Roer de pasta door de saus en roer ook voorzichtig de halloumi door de saus. Garneer de pasta met verse basilicumblaadjes, wat extra parmezaanse kaas en chiliflakes (optioneel)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.