Green goddess pasta met gamba’s en halloumi

Green goddess pasta met gamba’s en halloumi

Een hele tijd terug zag ik een heerlijke groene pasta voorbij komen bij FoodFromCloudnine.. Een green goddess pasta met halloumi, en dat vond ik echt een fantastisch idee! Nou wil ik een idee natuurlijk niet van iemand anders jatten, maar dit vond ik zo’n mooi idee dat ik er graag mijn eigen versie van maakte 🙂 Volledig geïnspireerd dus, op het recept van Claudia, maar dan omgezet naar mijn persoonlijke smaak!

En dat levert dus deze heerlijke frisse pasta op met halloumi, maar ook met gamba’s en cherrytomaatjes omdat ik dat gewoon een lekkere combinatie vind 🙂 Waardoor het iets minder groen is, maar wel hartstikke lekker!

Ken je halloumi al of nog niet? Als je dit nog niet kent, moet je het namelijk écht eens proberen! Echt een geweldige allemansvriend namelijk. Halloumi is namelijk heerlijk in deze pasta, maar je kunt er ook heel veel andere dingen mee. Doe het bijvoorbeeld eens in een curry of door een salade!

Smakelijk 🙂

Green goddess pasta met gamba's, halloumi en tomaatjes
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Green goddess pasta met gamba’s en halloumi

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 300 gram linguine of spaghetti

Green goddess saus

  • 125 ml Griekse yoghurt
  • flinke bos verse munt
  • flinke bos verse peterselie
  • flinke bos verse basilicum
  • 2 el groene olijven
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene peper
  • zout en peper naar smaak

Green goddess pasta

  • 250 gram halloumi
  • 1 rode ui
  • 250 gram gamba's
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • chiliflakes

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Green goddess saus

  • Doe de Griekse yoghurt samen met de verse kruiden, de olijven en de parmezaanse kaas in de mengkom van een keukenmachine of blender.
  • Rasp de citroen en voeg dit samen met het sap van de citroen toe aan de overige ingrediënten in de mengkom. Maak de knoflook en de groene peper schoon. Snijd in stukjes en voeg ook toe.
  • Pureer tot een mooie gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij totdat je het nodig hebt.

Green goddess pasta

  • Snijd de halloumi eerst in plakjes en vervolgens in stukjes. Bak dit in een droge wokpan totdat beide kanten bruin zijn.
  • Maak de rode ui schoon, halveer deze en snijd in halve ringen. Bak de uienringen mee met de halloumi. Voeg vervolgens de gamba's toe en bak mee totdat ze roze zijn. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe.
  • Doe de pasta en de green goddess saus erbij. Roer alles goed door en bestrooi met wat chiliflakes en eventueel extra parmezaanse kaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling