Ik maakte deze fantastisch lekkere pinsa’s voor een samenwerking met Bella Italia! En ik ben echt mega blij met het resultaat 🙂 Deze pinsa heeft natuurlijk niets meer met Italië te maken, maar ook met deze Midden-Oosterse fusion smaakt het heerlijk!
Deze pinsa is heerlijk pittig, zoutig en zoet. Echt een goeie combi vind ik! Ik had eigenlijk ook nog nooit hot honey geprobeerd. Ik weet ook niet of ik het zo goed heb gemaakt eigenlijk haha. Maar het is pittige honing geworden, dus ik gok van wel :p
Lekker als avondeten, maar kan natuurlijk ook prima als lunch, borrelbrood of tussendoortje. Als je het als avondeten eet kun je ieder een halve eten en serveren met een salade erbij of ga allebei voor een hele pinsa! Voor mij teveel, maar ik ben een kleine eter 🙂
Smakelijk!
Pinsa met halloumi en hot honey
Ingrediënten
- 2 pinsa's Bella Italia
- 225 gram halloumi
- 1 bakje muhammara 200 gram
- 1 flinke tl harissa
- 4 tl honing
- 2 tl crispy chili oil
- 1 zakje rucola
- handvol walnoten grof gehakt
- magere yoghurt
- granaatappelpitjes
Instructies
- Bak de pinsa's af in een voorverwarmde oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de halloumi in plakjes en bak deze in een droge koekenpan mooi bruin en krokant. Halveer de plakken.
- Meng de harissa met de muhammara en zet klaar. En meng de crispy chili oil met de honing.
Pinsa beleggen
- Bestrijk de pinsa's met het muhammara mengsel. Leg daar de stukjes halloumi bovenop.
- Verdeel er dan wat rucola overheen. Gevolgd door de grofgehakte walnoten. Verdeel er dan wat van de magere yoghurt overheen en bestrooi met de granaatappelpitjes.
- Maak de pinsa af met de hot honey en enjoy!