PInsa met halloumi en hot honey

Pinsa met halloumi en hot honey

Ik maakte deze fantastisch lekkere pinsa’s voor een samenwerking met Bella Italia! En ik ben echt mega blij met het resultaat 🙂 Deze pinsa heeft natuurlijk niets meer met Italië te maken, maar ook met deze Midden-Oosterse fusion smaakt het heerlijk!

Deze pinsa is heerlijk pittig, zoutig en zoet. Echt een goeie combi vind ik! Ik had eigenlijk ook nog nooit hot honey geprobeerd. Ik weet ook niet of ik het zo goed heb gemaakt eigenlijk haha. Maar het is pittige honing geworden, dus ik gok van wel :p

Lekker als avondeten, maar kan natuurlijk ook prima als lunch, borrelbrood of tussendoortje. Als je het als avondeten eet kun je ieder een halve eten en serveren met een salade erbij of ga allebei voor een hele pinsa! Voor mij teveel, maar ik ben een kleine eter 🙂

Smakelijk!

PInsa met halloumi en hot honey
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pinsa met halloumi en hot honey

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 pinsa's Bella Italia
  • 225 gram halloumi
  • 1 bakje muhammara 200 gram
  • 1 flinke tl harissa
  • 4 tl honing
  • 2 tl crispy chili oil
  • 1 zakje rucola
  • handvol walnoten grof gehakt
  • magere yoghurt
  • granaatappelpitjes

Instructies

  • Bak de pinsa's af in een voorverwarmde oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de halloumi in plakjes en bak deze in een droge koekenpan mooi bruin en krokant. Halveer de plakken.
  • Meng de harissa met de muhammara en zet klaar. En meng de crispy chili oil met de honing.

Pinsa beleggen

  • Bestrijk de pinsa's met het muhammara mengsel. Leg daar de stukjes halloumi bovenop.
  • Verdeel er dan wat rucola overheen. Gevolgd door de grofgehakte walnoten. Verdeel er dan wat van de magere yoghurt overheen en bestrooi met de granaatappelpitjes.
  • Maak de pinsa af met de hot honey en enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.